Başkan Albut’tan çağrı "Meslek Fark Etmiyor"

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut Gölbaşılı esnaflara çağrıda bulunarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın TOKİ kanalı ile hayata geçireceği ve Gölbaşı'nda da 1000 adet yapılması planlanan dükkanlar için müracaat etmelerini kendi ve gelecekleri için büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Başkan Albut’tan çağrı "Meslek Fark Etmiyor"

Meslek fark etmeksizin müracaat edileceğinin altını çizen Albut; "Üretim ve istihdama katkıda bulunmak, daha sağlıklı ortamda iş hayatının devamlılığını sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ'nin başlattığı "İlk İş Yerim" kampanyasından mesleğini fiilen icra eden ilgili oda üyelerinin, vergi mükellefi esnafın ve ustalık veya iş yeri açma belgesi bulunan çalışanların uygun peşinat ve ödeme koşullarıyla faydalandırılması planlanıyor.

Esnafa yönelik 29 ilde oluşturulacak iş yerlerindeki 10 bin iş yeri için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi. Projenin bu ayağına başvuracaklar için projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartları aranıyor. Başvuracaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt belgesi, vergi levhası ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu gibi belgelerden biri istenecek. İş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde iş yeri olmaması da gerekiyor. Satışa sunulan arsa ve iş yerlerinin detaylı listesine "www.toki.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek."

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut Gölbaşılı esnaflara çağrıda bulunarak, 'İlk İş Yerim' Projesi'ne müracaat etmelerini istedi.

Yakup Karagöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER