Öyle Bir Kar Ki 41 İli Vurdu Son Hava Durumu

Bugün hava durumu çok kötü. İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Kocaeli başta olmak üzere 41 ilde kar var. 11 Şubat günü da kar sürecek peki okullar tatil mi?

Öyle Bir Kar Ki 41 İli Vurdu Son Hava Durumu
 Meteoroloji kar yağışı için 41 ilde alarm verdi. Son hava durumu raporuna göre İstanbul , Ankara , Bursa , Kocaeli, Kastamonu, Eskişehir , İzmir , Konya , Antalya başta olmak üzere Türkiye 'nin yarısı kar altında kalacak. Yoğun kar yağışı 10 Şubat salı yani bugün ve yarın 11 Şubat Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Bir çok ilde şimdiden yarın için yani 11 Şubat Çarşamba günü okullar tatil edilmeye başladı. 


Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı ve soğuk hava dalgası bugün yurtta hayatı felç edecek. Kar yağışı 11 Şubat çarşamba günü de yoğun şekilde devam edecek. Marmara'dan Akdeniz bölgesine, Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya kadar yurdun yarısında kuvvetli kar yağışı etkili olacak. 

İşte son hava durumu raporuyla yoğun kar yağışı için uyarı verilen illerin listesi; 
-İstanbul’un Anadolu yakası
-Kocaeli
-Sakarya, hava-durumu-kar-yağişi.20150210090144.jpg
-Bilecik, 
-Bursa, 
-Balıkesir, 
-Yalova 
-Bolu, 
-Düzce, 
-Zonguldak, 
-Bartın, 
-Karabük, 
-Kastamonu, 
Sinop’un iç kesimleri
-Ankara, 
-Eskişehir, 
-Çankırı, 
-Kırıkkale, 
-Konya, 
-Karaman
-Isparta, 
-Burdur, 
-Kahramanmaraş
-Adana’nın kuzey kesimleri 
-Antalya ve
-Mersin’in iç kesimlerinde
-Afyonkarahisar, 
-Kütahya, 
-Uşak, 
-Denizli
-İzmir, 
-Manisa, 
-Aydın’ın doğusu 
-Muğla’nın iç kesimlerinde
-Hakkari, 
-Bitlis, 
-Muş, 
-Bingöl,
-Tunceli, 
-Van’ın güneyi 
-Şırnak’ın doğusunda kuvvetli kar yağışı görülecek. 

İSTANBUL DENİZ OTOBÜSLERİ İPTAL
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.00 Yenikapı- Bandırma hızlı feribotu ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU BUGÜN VE 11 ŞUBAT NASIL?
istanbul-hava-durumu.20150210085435.jpg
İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kuvvetli rüzgarla birlikte etkili oluyor. Bugün kar yağışı yer yer kuvvetlenerek devam edecek. Asıl kar yağışı İstanbul 'da yarın yani 11 Şubat Çarşamba günü etkili olacak.İstanbul 'da kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı bekleniyor. 

ANKARA HAVA DURUMU KAR NE KADAR SÜRECEK?
ankara-hava-durumu-kar.jpg
Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ 'DEN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI
Muğla ve Antalya'da yer yer kuvvetli olmak üzere sahilde sağanak, iç kesimlerde ise kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.hava-durumu-10-şubat.jpg

Yağışlar, Muğla ve Antalya'da yer yer kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı ise 2 ila 5 derece azalacak. Yağışlar sahil kesiminde sağanak, iç kesimlerde ise kar şeklinde etkili olacak.

Denizlerde de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Rüzgar, Bodrum-Fethiye arasında kuzeybatıdan saatte 60 ila 80 kilometre, Antalya körfezinde ise güneybatıdan saatte 50 ila 70 kilometre hızda etkili olacak.

BURSA 'DA DENİZ OTOBÜSLERİ İPTAL
Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, 09.00 ve 12.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 10.45 ve 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya), 09.30'daki İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Ayrıca saat 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de aynı gerekçeyle yapılamadı.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER