Suriyeli Sığınmacılara 5 tır dolusu yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, Urfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde iskanı sağlanan Suriyeli Sığınmacılara dağıtılmak üzere hazırlanan 5 TIR dolusu yardım malzemesi Ceylanpınar’a gönderdi.

Suriyeli Sığınmacılara 5 tır dolusu yardım
 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, Urfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde iskanı sağlanan Suriyeli Sığınmacılara dağıtılmak üzere hazırlanan 5 TIR dolusu yardım malzemesi Ceylanpınar’a gönderdi.

İçerisinde gıda maddeleri, bot, kaban, battaniye ve temizlik maddeleriyle dolu 5 Yardım TIR’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı’nın katıldığı bir törenle AKM alanından Ceylanpınar'a gönderildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki yoksul ve dar gelirlilere yaptığı yardımların yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında, doğal afetlere uğrayan insanların yardımına koşarken şimdi de İç savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve sınır boylarında iskan edilen Suriyeli Sığınmacılara yardım elini uzattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Suriyeli Sığınmacılar için Ceylanpınarı’na gönderdiği  5 TIR dolusu yardım malzeme içinde, 5'erli koliden oluşan her birinin toplam ağırlığı 57 kilo 1400 koli bulunuyor. Bu gıda ve temizlik malzemesi kolilerinin içinde, zeytin, peynir, salça, makarna, sıvı yağ, un, arpa şehriye, çay, reçel, helva pirinç, kuru fasulye, nohut, bulgur, kuru üzüm, banyo sabunu, tuvalet sabunu, bulaşık deterjanı ve çamaşır deterjanı yer alıyor.

5 Yardım TIR'ı içindeki bu gıda ve temizlik malzemelerinin yanı sıra, Suriyeli sığınmacılar için 7 bin 500 adet deri bot, 7 bin 500 adet  kaban ve 2 bin adet yün battaniye de Ceylanpınar'a gönderildi.

5 TIR dolusu yardım malzemesinin Ceylanpınar’a gönderildiği törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleriyle dünyada 1numara olduğunu ve diğer belediyelere örnek olduğuna dikkat çekerek, Suriyeli Sığınmacılara yapılan yardımında bir insanlık vazifesi olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikle Ankara’da yaşayan Suriyeli sığınmacı 2 bin 800 aileye mensup 20 bin kişiye yaptığı  gıda maddesi, günlük taze ekmek, kömür, soba, battaniye, yatak, kanepe, bot, kaban yardımlarının ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli devam ettiğini hatırlan Asım Balcı, “Daha önce yine Suriyeli Sığınmacıların yaşadığı Kilis ilimize 70 ton gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı. Ayrıca Hatay İlimize bağlı Yayladağı İlçemizde bulunan Suriyeli Türkmen Mültecilerimize 15 ton gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı” dedi.  

Şimdi de yardım sırasının Ceylanpınar’da yaşama mücadelesi veren Suriyeli Sığınmacılara geldiğini ifade eden Asım Balcı, “Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda 5 TIR dolusu yaklaşık 125 tonu bulan gıda maddesi, temizlik maddesi, bot, kaban, battaniyeden oluşan 1. Parti yardımlarımız yola çıkıyor. Bundan sonra da ülkemize sığınan Suriyelilere yardımlarımız Büyükşehir Belediyesi Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda dönem dönem yapılmaya devam edecek” diye konuştu.   

Törenin ardından yardım TIR'ları Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, belediye bürokratları ve çalışanların uğurlamasıyla  Ceylanpınar'a hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER