Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na yeni üyeler

Lamadan Ala ve Kızıl Geyiğe, Kangurudan Tavus Kuşuna 47 çeşit hayvana ev sahipliği yapan ve B-sınıfı statüsünde yer alan “Sincan Evcil Hayvanlar Parkı ve Mesire Alanı”, Ankaralıların en uğrak noktası.

Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na yeni üyeler

 Son günlerde tatlı bir heyecanın yaşandığı Sincan Evcil Hayvanlar Parkı ve Mesire Alanı’nda, 10 yeni geyik yavrusu dünyaya geldi. 

 

MİNİK GEYİK YAVRULARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

53 bin dönümlük alanda mesire yerlerinden spor kompleksi ve düğün salonuna kadar birçok farklı mekanın yer aldığı Sincan Evcil Hayvanlar Parkı, okulların kapanmasıyla çocukların aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirdiği adreslerden de biri.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren park, dünyaya gözlerini yeni açan 5 ala geyik, 4 benekli ala geyik ve 1 kızıl geyik yavrusu ile daha da renklendi.

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği 10 geyik yavrusu, tüm gün anneleriyle birlikte vakit geçirirken, çocukların da ilgi odağı oluyor.

 

24 SAAT AÇIK OLAN HAYVANAT BAHÇESİNİ BİLMEYENLER VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener, Sincan Evcil Hayvanlar Parkı ve Mesire Alanı’nın Ankaralıların birçoğu tarafından bilinmediğine dikkat çekerek, yaz aylarında özellikle çocukların hayvanları yakından tanıması ve sevmesi için ailelere çocuklarını getirmeleri çağrısında bulundu.

Hayvanların çok iyi şartlarda bakıldığını belirten Şener, 24 saat ziyarete açık ve ücretsiz girişi olan Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’na ilişkin şu bilgileri de paylaştı:

“69 türe kadar hayvan barındıran Hayvanat Bahçeleri “B sınıfı” olarak, 69’dan fazla tür barındıran Hayvanat Bahçeleri ise “A sınıfı” olarak adlandırılıyor. Sincan’da bulunan Evcil Hayvanlar Parkımız B sınıfı bir hayvanat bahçesi. İçerisinde 47 türden 585 hayvan bulunuyor. Cüce geyiklerimiz, Pony atlarımız, Flamingolar hatta nesli tükenmekte olan Ankara kedilerimiz var.”

       

HAYVAN VARLIĞI ARTIRILACAK

          Önümüzdeki dönemde mevcut hayvanların dışında 5 veya 6 tür hayvan çeşidini daha getirmeyi düşündüklerini, bunların arasında deve, yak ve maymun türlerinin olmasını planladıklarını ifade eden Şener, Sincan Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki hayvanlardan bazılarının da LÖSEV, Kanserle Savaş Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarına rehabilitasyon amaçlı verildiğini de söyledi.

          Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü, hayvan sayısındaki artış oranına göre bazı hayvanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek, doğal yaşam parklarında doğaya bırakıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER