Rektörler ANKAPARK'ta 'Ortak Akıl' toplantısı gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te eğitim veren 13 üniversitenin rektörü ve temsilcileriyle yaklaşık 15 gün önce belirlenen “Ortak Akıl” toplantısını, ANKAPARK'ta gerçekleştirdi.

Rektörler ANKAPARK'ta 'Ortak Akıl' toplantısı gerçekleştirdi

  Toplantıda, üniversitelere 11 maddelik destek sağlaması konusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan metin üzerinde görüş birliğine varıldı.

                Toplantının ardından, rektör ve temsilcileriyle birlikte ANKAPARK'ı gezen, oyuncaklara birlikte binen ve çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Gökçek, “Üniversitelere, imar, peyzaj, yol, çeşitli kurslar, tatil imkanları, ödüllü yarışmalar, müsabakalar gibi pek çok konuda destek sağlanacak” dedi.

 

-13 ÜNİVERSİTEYE, 11 MADDELİK DESTEK…

                Başkan Gökçek’in yaklaşık 15 gün önce planladığı, rektörlerle "Ortak Akıl” toplantısı,  ANKAPARK’ın “digital oyun çadırı”nda hazırlanan masada gerçekleştirildi.

                Aralarında, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ODTÜ, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, TOBB ETÜ,  Başkent Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin de olduğu Ankara'daki 13 üniversitenin rektör ya da temsilcilerinin yer aldığı ANKAPARK gezili toplantıda, üniversitelere çeşitli destekler öngören konular değerlendirildi. Toplantıda; rektör ve temsilciler, taleplerini dile getirdiler. Metin üzerinde görüş birliği sağlanması üzerine, Başkan Gökçek, maddelerin hayata geçirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Bir sonraki toplantının da gelecek ay yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıdan sonra, Başkan Gökçek, rektör ve temsilciler, ANKAPARK'ı gezerek, oyuncaklara bindiler.

Üniversite rektör ve temsilcileri de Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, ANKAPARK'ı çok beğendiklerini kaydetti.

Rektör ve temsilcilerinin Ankara içindeki üniversite kampuslarına asfalt, kaldırım, park gibi konulardaki eksikliklerin giderilmesi konusundaki taleplerinin de yer aldığı ve görüş birliğine varılan 11 maddelik protokol şöyle:

  1.  Üniversitelerin imar konusundaki taleplerinin değerlendirilmesi.
  2. Üniversitelerin bahçelerinin ağaçlandırılması, peyzaj çalışması, çardak gibi ihtiyaçlarının giderilmesi, destek verilmesi.
  3. Üniversite kampuslarına, gençleri spora özendirici aktivitelerin yapılabilmesi için çeşitli imkanlar sağlanması. Bu kapsamda üniversitelere; basket sahası, mini halı sahası gibi pek çok sportif aktivite alanları kazandırılması.
  4. Özellikle şehir dışından Başkent’e gelen ve bu şehri tanımayan üniversitelilere, otobüslerle ücretsiz Ankara tanıtım gezileri düzenlenmesi.
  5. Üniversite öğrencileri için Çanakkale, Konya gibi il dışı kültür ve tarih gezilerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından destek sağlanması. Geziler için otobüs tahsis ederek, öğrencilerin gezilerine yardımcı olunması.
  6. Avrupa’nın en büyük temaparkı ANKAPARK'a tanıtım gezileri düzenlenmesi. (Bu kapsamda da öğrenciler üniversitelerden alınıp, gezdirilecek.)
  7. BELTEK kurslarının tanıtımı ve üniversite öğrencilerinin mesleki becerilerinin geliştirilmesi. Sadece Gazi Üniversitesi ile birlikte yapılan BELTEK’lerin, bundan böyle diğer üniversitelerle birlikte de düzenlenip, ortak projeler gerçekleştirilebilmesi. Ayrıca üniversite teknokentlerinde geliştirilen ürünlerden, Büyükşehir’in ihtiyaçları doğrultusunda ürün desteği sağlanması.
  8. Üniversite öğrencilerinin, imkanlar doğrultusunda stajlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yapabilmesi.
  9. Öğretim görevlileri, öğrenciler ve üniversite personelinin, Kent Orkestrası'nın konserlerine ücretsiz katılımının sağlanması.
  10.  Üniversite öğrencileri arasında ödüllü resim, karikatür, fotoğraf, kısa film, müzik, spor yarışmaları organize edilmesi.
  11.  Belediyeye ait kamp yerlerinde üniversite öğrencilerinin ücretsiz tatil yapabilme imkanlarının sunulması.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER