Başkan Tuna ve Bakan Sarıeroğlu şehit aileleriyle buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şehit Aileleri ile Anneler Günü” programına katıldı.

Başkan Tuna ve Bakan Sarıeroğlu şehit aileleriyle buluştu

 Terör saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere son dönemde terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerin ailelerinin katıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen programda, “birlik ve beraberlik” mesajları verildi.

150’ye yakın şehit ailesinin bir araya geldiği, kahvaltılı programa katılan Bakan Sarıeroğlu ile birlikte katılan ve tek tek masaları dolaşarak şehit aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Tuna, şehit ailelerinin istek ve taleplerini dinleyerek, not ettirdi ve ilgili birimlere gerekli talimatları vereceğini söyledi.

Şehit ailelerinin çocukları için oyun alanının kurulduğu programda Başkan Tuna, çocuklarla da bol bol sohbet etti.

 

“15 TEMMUZ’DA BÜTÜN MİLLET GAZİ OLDUK”

Programdaki konuşmasına, “Şehitlik mertebesi, mertebelerin en yükseği” sözleriyle başlayan Başkan Tuna, “Bu topraklara sahip olmak için ecdadımızdan da bugünden de birçok şehidimiz ve gazimiz var. Bu milletin vatanına, bayrağına, birliğine sahip çıkmak için canlarını seve seve feda eden bir milletin evladı olmak bir gurur vesilesi” dedi. 

         Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları da hatırlatan Başkan Tuna, “15 Temmuz’da bütün millet olarak, gazi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Millet olarak sokaklara, meydanlara çıkıp, bu girişimin engellenmesi noktasında herkes elinden geleni yaptı. Bu mücadeleye girişen gaziler arasında yaralı olanların da olmayanların da herkesin gazi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİ, MİLLETİMİZİN AİLESİ”

         Milletin göstermiş olduğu bu mücadelenin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Başkan Tuna, şehit annelerinin anneler gününü de kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim birlik beraberlik içerisinde, her yönüyle güçlü olmamız, hem istikrar, hem de ekonomik yönden ülkenin güçlü olması, düşmanın ülkemize karşı herhangi bir harekete girişmesine cesaret etmesini engelleyecektir. O yüzden birlik ve beraberliğimizin çok daha önem arz ettiği bugünlerde inşallah hainlerin bizlere karşı, düşmanca tavırlarını engellemiş olacağız. Şehit ve gazi aileleri artık milletimizin ailesi, çocukları milletimizin çocuklarıdır. Onlara sahip çıkmak en büyük görevimiz. Millet olarak da bu şuurdayız. Tarih boyunca da böyle oldu, bundan sonra da inşallah böyle olacak. Şehitlik mertebesine erişmiş ailelerimiz bizim ailelerimiz, kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz.”

          Tüm şehitlerin dualarla anıldığı programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun, “Ankara’da bir aile gibi olduğumuzu düşünüyorum. Şehit ailelerimizle birlikte hepimiz bir aileyiz” sözleri, salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER