Gökçek, şampiyonları kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye altın ve gümüş madalya kazandırarak, büyük gurur yaşatan ASKİ Spor’lu güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp’i makamında kabul ederek kutladı.

Gökçek, şampiyonları kutladı

 Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarının yanı sıra Olimpiyatlarda da altın madalya gururunu Ankara’ya yaşatan Akgül ile gümüş madalyanın sahibi Kayaalp’in antrenörleri ile gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Gökçek, yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin, Ankara’nın ve özellikle ASKİ  Spor’un gururu oldunuz. Olimpiyatlarda gösterdiğiniz performansla destan yazdınız. Büyükşehir Belediyesi olarak ödüllerimiz olacak. Bu başarıyı ödüllendirmek boynumuzun borcu” dedi.

         Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette olimpiyat şampiyonu ve ikincisi ASKİ Sporlu güreşçilere “Hoş geldiniz” diyen Başkan Melih Gökçek“Bir Olimpiyat’ı daha arkada bıraktık. Bu arada ASKİ Spor’un değerli sporcuları arasından bir Olimpiyat Şampiyonu ve bir Olimpiyat İkincisi çıkarmak bize gurur verdi. Sanırım 41. olduk. Bu da bizim arkadaşların almış olduğu madalyalar. Bunun için de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

-“BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM”

Başkan Gökçek, Dünya ve Avrupa’da da şampiyonlukları olan sporcuların bu başarılarına devam etmeleri temennisinde bulundu.

Başkentgaz’ın sporculara araç hediye ettiğini de anlatan Başkan Gökçek, “Bizim de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ödüllerimiz olacak. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

-BAŞKANIMIZ OLARAK BÜYÜK DESTEĞİNİZ OLDU”

         Başkan Gökçek’in ardından Olimpiyatlarda Serbest Stil’de altın madalya kazanarak Türkiye’nin gururu olan Akgül, herkesin kendisinden altın madalya beklemesi nedeniyle stres yaşadığını belirterek, “Son gün, son maç benim maçımdı ve üzerimde çok büyük bir baskı vardı. Herkes benden madalya bekliyordu. Stresliydim ama üstesinden geldim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız olarak sizin ve ASKİ Spor’un bize büyük desteği oldu. Bu sayede de bu gururu birlikte yaşadık. Bu yüzden size ve ASKİ Spor’a teşekkür ediyoruz. Güreş takımımızda tek eksiğimiz olimpiyat Madalyası idi onu da aldık” dedi.       

 

-"11 YILDIR ASKİ SPOR’DAYIM. BURADA TAMAMLAMAK İSTİYORUM”

 

Grekeromen’de Olimpiyat  ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp de “Diğer olimpiyatlarda da bronz madalya almıştım. Daha önce de Avrupa ve dünya şampiyonluklarını Allah bize yaşattı. Tek eksiğim olimpiyatlarda altın madalya. İnşallah aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bronz ve gümüşü aldım, sırada da altın madalya var. Bunu da Türkiyemize kazandıracağıma inanıyorum… Başkanımız Melih Gökçek’e desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. 11 yıldır ASKİ Spor’dayım. Burada da bu işi tamamlamak istiyorum. Başkanımız güreşe ve bize her zaman destek veren bir kişiydi. Bu yüzden kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyon güreşçilerin ellerini havaya kaldırarak, hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Gökçek’e, güreşçiler forma ve çiçek hediye ettiler.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2016, 02:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER