Enver Aysever'den yeni CHP iddiası - Video

ULUSALCI KESİM RAHATSIZ.. CHP'de kopmalar yaşanacak..

Enver Aysever'den yeni CHP iddiası - Video

CHP kulislerine yakınlığı ile bilinen gazeteci Enver Aysever'den en yeni CHP iddiası...

Aysever, CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf programında, CHP'nin tabanında kopmalar yaşanacağını ifade etti. Enver Aysever, kendisinin takdirle karşıladığı ve devamını getirmesini dilediği Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununda aldığı pozisyonun CHP'de kopuşlara neden olacağını ileri sürdü.

ULUSALCI KESİM RAHATSIZ

Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununda insiyatif almasının parti içindeki ulusalcı kesimleri ciddi olarak rahatsız ettiğini kaydeden Aysever olası kopuşlara dikkat çekti.

İşte Enver Aysever'in CHP ile ilgili iddiaları;

AK PARTİ VE CHP'NİN TABANI MHP'NİN TAVRINDAN ETKİLENECEK

"CHP Kürt sorununda insiyatif kullanma ve bedel ödeme tecrübesine sahip. Ama bu tecrübe yetmiyor. AKP ve CHP'nin de tabanları MHP'nin durduğu noktadan etkilenecektir göreceksiniz. CHP'de çok sayıda milletvekili tabanda baskı altında. Geçen hafta Nur Serter ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında neredeyse istifaya varan bir gerilim oldu. Bu ulusalcı kesimin tutumundan dolayı. Orada parti organlarını çalıştırmak tabanı ikna etmek önemlidir. AKP'nin bu noktada İdris Naim Şahin gibi bir kozu var. Başbakan hep iki yönlü götürüyor..."

CHP'DEKİ ULUSALCILAR BU İŞE AKLINI YATIRMIŞ DEĞİL

"Bu siyasal sürecin sonunda CHP ve AKP'de önümüzdeki hamlelerle siyasal kırılmalar beklenebilir. Özellikle CHP'deki ulusalcı kesiminin henüz bu işe aklını yatırmadığını çok iyi biliyorum. Ama büyük lider olmak, tarih karşısında sorumluluk taşımak, ne yapacağını bilmekle yükümlüdür. O zaman ne yapacağını bilerek tabanını ikna etmek zorunda."

İŞTE AYSEVER'İN AÇIKLAMALARI - TIKLA İZLE

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER