Uluslararası katılımcılık ödülü Ankara kent konseyi'nin

Ankara Kent Konseyi, Başkent’te ortak aklın oluşumuna etkin bir şekilde katkıda bulunması sebebiyle Uluslararası Kolaylaştırıcılar Birliği (IAF) tarafından “Katılımcılık Etki Ödülü”ne layık görüldü.

Uluslararası katılımcılık ödülü Ankara kent konseyi'nin

Ankara Kent Konseyi, Başkent'te üniversiteler, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının katılımını sağlayarak, tüm paydaşlarıyla birlikte ortak aklın oluşumuna yaptığı katkılar sebebiyle IAF tarafından “Katılımcılık Etki Ödülü”ne layık görüldü. Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin de bu süreçte katılımcı yaklaşımların uygulanmasında gösterdiği gayretler sebebiyle “Yılın Katılımcı Demokrasi Kolaylaştırıcısı” ödülünü alacak.

            Kanada’nın Toronto kentinde yapılan ödül töreni pandemi sebebiyle bu yıl, çevrim içi olarak 26 Ekim’de Türkiye saatiyle saat 17.00’de gerçekleştirilecek. 

           

TÜRKİYE’DE BİR İLK

            10 ülkeden 16 kurum ve kuruluşun da ödüle layık görüldüğü platformda Ankara Kent Konseyi, Türkiye’den bu ödülü alan ilk kuruluş, uluslararası alanda ise böyle bir ödüle layık görülen ilk büyükşehir kent konseyi oldu.

Dünyanın 65 ülkesinde faaliyet gösteren IAF tarafından verilen Katılımcılık Etki Ödülü, tüm dünyada kamu, özel sektör ve sivil toplum inisiyatiflerine, katılımcılık konusundaki hedeflerini gerçekleştirme düzeyleri, bu hedeflere erişimde kullandıkları yaratıcı ve yenilikçi yöntemler dikkate alınarak uzman bir heyet tarafından veriliyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER