Mutlukent'te mutlu son: ASKİ Mutlukent mahallesi'nin su baskını sorununu çözüyor

ASKİ Genel Müdürlüğü merkez ve çevre ilçelerde başlattığı altyapı seferberliğini hız kesmeden sürdürüyor.

Mutlukent'te mutlu son: ASKİ Mutlukent mahallesi'nin su baskını sorununu çözüyor

ASKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesi’nde uzun yıllardır kronikleşen yağmur suyu ve pis su baskınlarını çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Bazı site ve konutların özellikle yağışların ardından zemin kat ve bodrum katlarını su basmasının önüne geçmek için bölgede altyapı yenileme çalışması başlatan ASKİ Genel Müdürlüğü, etap etap bu sorunları giderecek.

 

MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDEYİ ASKİ GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK VERDİ

     Kanalizasyon şebeke hatlarının eski ve yetersiz olduğunu, gerek muhtarlığın gerekse bölge sakinlerinin şikâyetleri üzerine yapılan tespit çalışmalarının ardından da sorunların çözümü için çalışmaları hızlandırdıklarını açıklayan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Önce sorunun tespitini yaptık ve özellikle kanalizasyon hatlarının çok eski olduğunu bunun sonucunda da yağmur suyu hatlarıyla birçok yerde pis su hatlarıyla birlikte çalışma sonucu belli noktalarda pis suların geri teptiğini gördük. Bu yüzden de özellikle zemin ve bodrum seviyesindeki daireler sular altında kalıyordu” dedi.

     Bölgede incelemelerde bulunan Öztürk, mahalle sakinlerine de şu müjdeyi verdi:

“Mutlukent Mahallesi Girişim Sitesi’nin önünde bulunduğumuz noktada kanalizasyon hatlarını yeniledik ve burayı ana deşarj hattına bağladık. Yağmur suyu ile ilgili sistemin oluşturulması için de kazıya başladık. Bölüm bölüm tüm mahallenin sorununu gidereceğiz. Bu yıl içinde bu bölgede hiçbir sorunu bırakmamayı hedefliyoruz.”

 

BÖLGEDE SU BASKINLARI SON BULACAK

    Mahallelerinde yürütülen çalışmalar için ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e teşekkür eden Mutlukent Mahallesi Muhtarı Ayfer Yargıç, “Bizim mahallemiz eski bir mahalle ve sorunlarımız da çok fazlaydı. Yıllardır çok uğraşıyorduk artık bu sorunlarımız bitecek” dedi.

     Su baskınlarının yıllardır çözülemediğini ifade eden Girişim Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan da, “Yağmur suyu ve kanalizasyon taşmalarında çok büyük mağduriyet yaşadık ancak bu mağduriyetimiz, yapmış olduğumuz başvuru sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve ASKİ Genel Müdürümüz Erdoğan Öztürk sayesinde çok kısa bir zamanda çözüldü. Kendilerine burada teşekkür ediyorum” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

 

BÖLGEDE NE YAPILIYOR?

    Yıllardır yaşanan su baskınları probleminin giderilmesine yönelik ASKİ ekipleri tarafından bölgede şu çalışmalar yürütülüyor:

 

-1970-1971-1973 ve 1974. Sokakların kesişimindeki kanalizasyon şebeke hatlarının yetersiz ve eski olması sebebiyle mevcut altyapı çapı 300 mm’lik bin 856 metre pis su hattı döşenerek yenilenecek,

-Su baskınlarının bertaraf edilmesi ve yüzey sularının toplanması için de 165 metre 500 mm’lik, 930 metre de çapı 400 mm’lik yağmur suyu hattı projelendirildi.

     Çalışmalar öncelikle pis su baskınlarının yoğun şekilde yaşandığı Girişim Sitesi önünde gerçekleştirilirken ay sonuna kadar bitirilmesi planlanan alanda proje deşarj işleminden itibaren 350 metre 300 mm’lik pis su, 70 metre de 400 mm’lik yağmur suyu hattı imalatı yapılacak. Aşama aşama tamamlanacak proje daha sonra üst kotlardaki cadde ve sokaklarda devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER