Murat Alparslan'dan Kutlu Doğum Haftasıı mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili bir mesaj yayınladı.

Murat Alparslan'dan Kutlu Doğum Haftasıı mesajı
AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili bir mesaj yayınladı.
 
AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili yayınladığı mesajda, Doğumunun 1441. Yılını kutladığımız Hz. Muhammed (sav)’in bize kardeşliği öğrettiğini kaydederek, “Doğumunun 1441. yılını kutladığımız, Kainatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), bu yıl ülkemizde “Hz. Peygamber (sav), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı” ana teması perspektifinde anılacak.”
 
“Hz. Muhammed (asm) bize kardeşliği öğreten kişidir. Bize kardeşliğin sadece bir söylem olmadığını, tüm dinleri, tüm ırkları, tüm renkleri ve tüm ayrımları aynı kardeşlik havuzunda toplamayı bize O gösterdi ve öğretti.” diye konuştu.
 
Bugün İslam Aleminde yaşanan zulüm ve acıları, Peygamber Efendimizin kardeşlik ahlakının yeterince yaşanmamasına bağlayan Alparslan, “Bugün İslam Aleminde mazlumiyetlerin yaşanması, akan gözyaşının ve kanın bir türlü durmaması, bu kardeşlik ikliminin yaşanamamasından veya ihlal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gözyaşını, acıları ve zulümleri dindirmenin yolu ise Hz. Muhammed’in (sav) kardeşlik ahlakından beslenen insanların bir olması, beraber olması ve en önemlisi hakiki manada kardeş olmasından geçmektedir.” sözlerini kaydetti.
 
Peygamberimizin kardeşlik ahlakını hem kendi bünyesinde hem de toplumda yaşattığını belirten Alparslan, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgi peygamberi Hz. Muhammed (sav); yoksulun korunmasını, fakir fukaranın gözetilmesini, komşu hakkına riâyet edilmesini, çevrenin temiz tutulmasını, kıyamet kopsa dahi bir ağacın dikilmesini, kadınların ve çocukların korunmasını buyurarak kardeşlik hakikatini bünyesinde ve toplumunda yaşatmış ve bizleri de bu kutlu yolun yolcusu olmaya davet etmiştir.” dedi.
 
 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER