Kumrular sanığından itiraf

Ankara Kumrular'daki patlamayla ilgili gözaltına alınan zanlı saldırıyı düzenlediğini itiraf etti..

Kumrular sanığından itiraf

Geçtiğimiz yıl Ankara Kumrular'da yapılan bombalı saldırıyla ilgili önceki gün Adana'da bir kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlı saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.. Araca yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla 5 kişi hayatını kaybetmişti..

Otoparkçı, galeri sahibi ve noter memuru olan görgü tanıkları, olay günü bomba yüklü aracı Kumrular'a park edip içinden inen kişinin gözaltına alınan Ümit A. olduğunu belirtti.

TALİMAT BAHOZ ERDAL'DAN

Ankara Kumrular Caddesi'nde 5 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili Adana'da yakalanan Ümit A., görgü şahitleri tarafından teşhis edildi. Alınan bilgilere göre, olay günü bomba yüklü aracı Kumrular'a park ettikten sonra içinden inenleri gören üç kişi dün Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. Otoparkçı, galeri sahibi ve noter memuru, Ümit A.'nın bombalı araçtan inen kişi olduğunu doğruladı. Teşhisin ardından bombacının ifadesi alınmaya başlandı. Diyarbakır Merkez nüfusuna kayıtlı olan Ümit A.'nın adlî sicil kaydının bulunmadığı öğrenildi. Bomba eğitimi aldığı belirlenen zanlıya saldırı talimatını ise PKK elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiği iddia ediliyor.

5 KİŞİ ÖLMÜŞ 34 KİŞİ YARALANMIŞTI

Ankara'nın en işlek yerlerinden Kızılay Kumrular'da 20 Eylül 2011 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi de yaralanmıştı. Kumrular saldırısını düzenlediği ileri sürülen zanlı, 5 aylık bir takipten sonra Adana'da yakalanmış ve Ankara'ya getirilmişti. Emniyeti bir hayli uğraştıran yakalama sürecinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Ankara Emniyeti TEM Şubesi'nde, olayı çözmek için 10 kişilik özel bir ekip görevlendirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile Terörle Mücadele Daire Başkanlığı da teknik olarak destek verdi.

AİLESİNİ ARAYINCA YAKAYI ELE VERDİ

Edinilen bilgiye göre, Kumrular eyleminin ardından Ümit A. özel bir araçla Ankara dışına çıktı. Konya Seydişehir yolunda MOBESE kameraları tarafından tespit edildi. Ancak şehrin çıkışında irtibatını kaybettirdi. Kimlik belirleyen TEM ekipleri, şahsın irtibata geçebileceği düşüncesiyle aileyi teknik ve fizikî takibe aldı. Zanlı, 4 ay ailesiyle hiçbir irtibat kurmadı. Ancak, geçtiğimiz ay ailesini araması operasyonun seyrini değiştirdi. Teknik takipte, Ümit A.'nın Gaziantep'te olduğu belirlendi. Gaziantep Terörle Mücadele Şube ekipleri ile irtibata geçildi. Zanlıyla bağlantı halindeki kişileri tespit etmek için de ayrı bir çalışma yürütüldü. Adım adım takip edildiğini fark edemeyen Ümit A., Gaziantep'ten Mersin'e gitti. Burada bir süre kaldıktan sonra Adana'ya geçerek bir eve yerleşti. Adana Terörle Mücadele ekipleri evin çevresini mercek altına aldı. Ümit A. ile 5 kişinin bir araya gelmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Eve yapılan baskında 6 kişi gözaltına alınırken, evde bir adet de ruhsatsız silah ele geçirildi. Adana Emniyet'inde işlemlerinin yapılmasının ardından özel ekip, gözaltına alınanları Ankara'ya getirdi.

Öte yandan, yakalanan şahısların Adana'da yeni bir eylem hazırlığında olduğu iddia edildi. Yine, Ümit A.'nın ailesiyle de temas kuruldu. Emniyet birimlerinin bombacının resmini gösterdikleri ailenin bunu teyit ettiği belirtildi. Emniyet kaynakları, Kumrular bombacısının örgütün özel hücre yapılanmasına mensup olduğunu aktardı. 25 yaşındaki Ümit A.'nın bir üniversite de kaydının bulunduğu ve elektrik-elektronik bölümünde eğitim aldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2012, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER