Hrant Dink'in avukatı: Bizimle dalga geçtiler

Hrant Dink cinayetinde çıkan karar sonrası avukat Fethiye Çetin açıklama yaptı

Hrant Dink'in avukatı: Bizimle dalga geçtiler

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen 25. duruşmasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.

GÖZLERİ DOLARAK KONUŞTU

Karar sonrası Hrant Dink'in avukatı Fethiye Çetin mahkeme önünde açıklama yaptı.. Çetin'in zaman zaman gözlerinin dolduğu fark edildi.. 

İşte Çetin'in o açıklamaları:

BİZİMLE DALGA GEÇTİLER

"Gelenek bozulmadı. Devlet, muhaliflerine yönelik tutumunu değiştirmedi. Arat Dink, Hrant Davası açıldığında (bizimle dalga geçiyorlar) demişti. Bugün gördük ki; dalganın en büyüğü bugün geçildi bizimle. Bu karardan anladık ki; Hrant'ı büyük bir çete değil, birkaç kişi öldürmüş. Bunu kabul etmiyoruz. Hrant Dink Davası, aydınlığa çıkmak için büyük bir fırsattı. Bu fırsatı kullanmak istemediler. Devlet, muhaliflerini yine ötekileştirdi.

İŞTE ÇETİN'İN O SÖZLERİ

BU DAVA BİTMEDİ

Dün öteki olanlar, bugün kendilerini ötekileştirenlerle uzlaştı. Bugün uzlaşanlar unutmasınlar, kendileri de uzlaştıkları tarafından yenilirler. Bu dava bitmedi. Bir safhası kapandı. Biten komedi dosyasıdır. Bu dava yeni başlıyor. Tetikçilerin yargılandığı bu davada, aslında failler bütün çıplaklığıyla ortaya çıktılar. Karanlıkların sorgulanmasına faillerin yargılanmasına ve dava biz bitti diyene kadar devam edecek."

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2012, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER