FOMGET 22. yıl sonu gecesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, 22. yıl sonu gecesinde, Başkentlilere muhteşem bir halk oyunları gösterisi sundu.

FOMGET 22. yıl sonu gecesi

 Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gecede, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun çeşitli yörelerinden halk oyunları gösterileri sunarken, gecede"Dr. Hasan Basri Öngel Ödülleri" de sahiplerini buldu.

            Gece, FOMGET’in Kurucu Başkanı Doç. Dr. Taner Bozkuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Bozkuş, FOMGET’in 22 yıldır aralıksız bu programı devam ettirdiğini belirterek, “Bu, çok önemli bir teknik destek ve teknik çalışma gerektiriyor. Dolayısıyla bu teknik çalışmalarımızın esas unsuru, siz değerli üyelerimizin çocukları, değerli kardeşlerimiz, genç arkadaşlarımız. Bu çalışmaları hep beraber yürüttük. Beraber inşallah yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

            Halk oyunları çalışmalarının, kültürün yaygınlaşmasında ve gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçilmesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirten Doç.Dr. Taner Bozkuş, “Bu nedenle, özelikle çocuklarımızın serbest zamanlarını hem kültüründen öğrenerek hem de daha güzel ortamlarda böyle kültürünü yaşayarak yetişen bir nesil olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

      -FOMGET’TEN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

            FOMGET Halk Dansları Topluluğu’nun 22. Yıl sonu gösterisi de Ankara yöresinin seğmen gösterisiyle başladı.

            Tiyatro Salonu’nu dolduran Başkentlilerin büyük ilgiyle izlediği seğmen gösterisinin ardından, İzmir, Bartın ve Gaziantep yörelerinden halk oyunları yer aldı.

            Birinci bölümün ardından, halk oyunlarının gelişmesinde ve yaygınlaşmasında büyük emeği olan Dr. Hasan Basri Öngel adına halk oyunlarına katkı sağlayan ve hizmet edenlere verilen verilen ödüller, sahiplerini buldu.

            "Dr. Hasan Basri Öngel Ödülleri", Prof.Dr. Mehmet Günay, Cemalettin Şener, Dilek Giray ve Tamer Bozkuş’a verildi.

            Plaket takdiminin ardından, Burdur, Antalya (minikler), Roman, potpöri, terekeme ve lalezar halk oyunları gösterileri, büyük bir coşku ve ilgiyle izlendi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 03:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER