Büyükşehir'den kimsesizlere yardım

İnsan odaklı sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yaştan ve kesimden vatandaşa hizmet etmeye devam ediyor.

Büyükşehir'den kimsesizlere yardım

 Başkent, mevsimin en soğuk günlerini yaşarken Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Ulus’taki Barınma Evi, evsiz ve kimsesiz vatandaşlara kış-yaz barınma imkanı sağlıyor.

 

BİNLERCE KİŞİYE SICAK YUVA OLUYOR

Yılın her günü 24 saat boyunca hizmet veren Barınma Evi; bedensel, zihinsel, psikolojik problemi olan veya herhangi bir nedenle evden atılan, evini terk eden ya da evi olmayan kimsesiz vatandaşlara barınma imkanı sağlayarak adeta sıcak bir yuva oluyor.

2009 yılından itibaren 8 bin 639 vatandaşı misafir eden Ulus’taki Barınma Evi; barınma, yemek, yıkanma ve giysi yardımı sağlayarak binlerce evsiz ya da kimsesiz vatandaşa kucak açıyor.

 

FARKLI HAYATLAR, FARKLI HİKAYELER…

Barınma Evi sakinlerinin her birinin farklı bir hikayesi var… Onlardan biri de sokakta müzisyenlik yapan Mehmet Küce. Barınma evi sayesinde kış günü dışarda kalmaktan kurtulduğunu belirten Küce, “Bir süredir Barınma Evi’nde kalıyorum. Burada sadece barınma değil, kıyafet yardımı da yapılıyor. A’dan Z’ye zengin bir sosyal hizmet veriyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. MustafaTuna’ya ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” sözleriyle duygularını dile getiriyor.

Barınma Evi’nin bir diğer misafiri ise Murat Altınok… Ailesini trafik kazasında kaybeden Altınok, Barınma Evi’nin hizmetlerinden memnuniyetinin altını çizerek, şöyle konuşuyor:

“Hizmetlerinden, yemeklerinden, personelinin samimiyetinden, her şeyden çok memnunum. Havalar çok soğuk. Bu tür hizmetlerden faydalanmaktan çekinmemek lazım.”

         50 yıldır akciğer hastası olan ve kimsesi olmadığını ifade eden 70 yaşındaki Mustafa Tetik ise “Dışarıda havayı görüyorsunuz… Allah razı olsun, sıcak yemeğimi veriyorlar. Banyomu yapıyorum” diyor.

 

ARAÇLARLA ALINIP BARINMA EVİ’NE GETİRİLİYORLAR

2018 yılında bin 177 kişiyi misafir eden Barınma Evi’nde, özellikle kış aylarında kalacak yeri olmayanlara sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek veriliyor.

Gün içinde televizyon izleyerek vakit geçirebilecekleri alanları bulunan ve yatak odalarının dışında 24 saat sıcak su imkanı sağlanan Barınma Evi’nde ihtiyacı olanlara temiz kıyafetler de veriliyor.

Daha çok vatandaşlardan ALO 153 Mavi Masa’ya gelen ihbarları değerlendiren Büyükşehir ekipleri, 7/24 hizmet araçlarıyla sokakta kalan vatandaşları alarak, Barınma Evi’ne getiriyor. Barınma Evi’nden yararlanmak isteyen evsiz vatandaşlar kendileri de başvuru yapabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2018, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER