Büyükşehir çocuklara balık yeme alışkanlığını kazandırmak için harekete geçti

Ankara Büyükşehir Belediyesi doğru ve sağlıklı beslenme konusunda yaptığı çalışmalara, çocuklara balık yeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği “Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık Projesi” ile devam ediyor.

Büyükşehir çocuklara balık yeme alışkanlığını kazandırmak için harekete geçti

 Büyükşehir Belediyesi, faydası saymakla bitmeyen, yetişkinler kadar çocuklar için de son derece gerekli olan balığın tüketimini arttırmak için özellikle okullarda sosyal faaliyetler yürütüyor.

 

ÇOCUKLARA BALIĞIN YARARLARI ANLATILIYOR 

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen “Yemekte Balık Yaşam Boyu Sağlık Projesi” kapsamında çocuklara balığın yararları anlatılarak, içerisinde balık resimlerinin yer aldığı boyama kitabı ve boya kalemleri hediye ediliyor.

         Türkiye'de kişi başına 8 kilogram olan yıllık balık tüketiminin Avrupa'da 22 kilogram olduğuna dikkat çeken Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu,“Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmezi olan balık tüketiminin küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, farkındalık kazandırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

PROJE DEVAM EDECEK

         Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak Sincan Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'nda başlattığı bu uygulamayı, Başkent'teki 33 okulda devam ettirmeyi planlıyor.

         Proje kapsamında çocuklara yönelik balık piknikleri düzenleyen, balık çiftliklerine geziler gerçekleştiren Büyükşehir, sağlıklı bir yaşam için çocuklara küçük yaşta balık yeme alışkanlığı kazandırılmasını hedefliyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER