Büyükşehir çevre temizliğine önem vermeye devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in dört bir yanında toplum ve çevre sağlığını önceleyen temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir çevre temizliğine önem vermeye devam ediyor
 Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından kent genelinde geniş çaplı hurda, kağıt ve atık temizliği başlatıldı.

 

RİSKLİ ALANLAR TEK TEK TESPİT EDİLİYOR

   Kent Estetiği Daire Başkanlığı İnceleme Birimi tarafından halk ve çevre sağlığını tehdit eden, güvenlik riskleri oluşturan noktalar tek tek tespit edilirken, Fen İşleri ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalar yürütülüyor.

   Başkent'in muhtelif yerlerinde yapılan inceleme sonrasında kağıt, plastik, hurda, ambalaj ve moloz atıklarının depolandığı alanların tahliye işlemlerine başlanırken, son olarak Çankaya ilçesindeki Keklikpınarı Mevkiinde izinsiz kağıt ve hurda toplayıcılarının depolama alanı olarak kullandığı bölgede temizlik operasyonu gerçekleştiriliyor.

 

58 KAMYON ATIK BERTARAF EDİLDİ

   Altındağ Hacıbayram Mahallesi ve Çankaya Keklikpınarı'nda yapılan geniş çaplı temizliğin üçüncü gününde 15'e yakın çadır ve baraka kaldırılırken, bölgeden çıkarılan toplam 58 kamyon atık malzeme taşınarak bertaraf edildi.  

   Üç daire başkanlığı ekiplerinin ortak çalışması ile toplum sağlığı kadar görsel kirlilikle mücadele kapsamında hurda, kağıt ve atık temizliği merkez ve ilçelerde artarak devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER