BAŞKENT'TE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ GECE KARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRDÜ.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te yaşanan kar yağışına karşı gerekli müdahalelerde bulundu.Başkent’te gece başlayan ve sabaha karşı yoğunlaşan kar yağışına karşı,Büyükşehir Belediyesi ekipleri özellikle şehir merkezinde sabaha kadar çalışarak, yaklaşık 2 bin ton tuz döküp ana arterleri tamamen trafiğe açık hale getirdi.

BAŞKENT'TE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ GECE KARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRDÜ.
 Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkentte kar yağışı ihtimaline karşı günler öncesinden kentin 74 noktasında karla mücadele araçlarının hazır bekletildiğini belirterek, kar yağışı sırasında bu araçlarla ilk müdahalede bulunulduğunu, daha sonra takviye edilen araçlarla birlikte gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler.

     Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri yapılan karla mücadele çalışması ile Başkent’te Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan cadde, bulvar, ana arter ve genişliği 12 metre ve üzeri olan sokaklarda kapalı yol bulunmadığını, çalışmaların hızlı ve koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirttiler.

 

     -ÇALIŞMA YAPILAN YERLER –

     Kar yağışı ile birlikte şehir merkezi'nde; Turan Güneş Bulvarı, İncek Bulvarı, Konya Yolu, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Samsun Yolu, Havaalanı Yolu, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Bağlum’un yüksek kesimleri, Pursaklar’ın yüksek kesimleri, Doğukent Bulvarı, Beytepe ve iç kesimler, Cinnah Caddesi, Hoşdere Caddesi,  Simon Bolivar Caddesi, Keçiören, Yenimahalle, Şentepe, Mamak başta olmak üzere bütün ilçelerin gerekli yerlerinde tuzlama çalışması yapılarak yaklaşık 2 bin ton tuz döküldü.

     Yetkililer, “Gece başlayan ve sabaha karşı yoğunlaşan kar yağışı ile birlikte Başkent’te ana arter, cadde ve bulvarlarda, ilçelerin yüksek noktalarında kar yağışına karşı gerekli çalışmalar yapılarak, hastane etrafındaki yollar da açılarak vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele çalışmaları sabaha kadar sürdürüldü. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştular.

     Büyükşehir sorumluluğunda bulunan yerlerde kapalı yol bulunmadığını belirten yetkililer, gece başlayan kar yağışı ile ilgili 4 adet tuz silosunun aktif ve randımanlı olarak çalıştığını, bunun karla mücadele çalışmalarının daha hızlı ve etkin yapılmasını sağladığını ifade ettiler.

     Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Ankara'nın merkezi dışındaki kar yağışının etkili olduğu ilçelerde de karla mücadelenin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirttiler.

     Yetkililer önümüzdeki günlerde kar yağışının artarak süreceğini belirterek, "Vatandaşlardan ricamız kış şartlarına uygun araçlar ve lastiklerle yola çıksınlar. Çok zorunlu olmadıkça özel araçlarını trafiğe çıkartmasınlar. Toplu taşım araçlarını kullansınlar" uyarısında bulundular.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER