Başkentli miniklere ekoloji eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliğiyle Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde Başkentli çocuklara yönelik “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” verildi. Doğayı ve böcekleri çocuklara sevdirmek ve yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen ücretsiz eğitime katılan minikler, birbirinden öğretici etkinlikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Başkentli miniklere ekoloji eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi  iş birliği ile Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” etkinliği düzenledi.

      Ankara Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Cem Özkan tarafından verilen eğitimde çocuklara, böceklerin kent tarımındaki önemi ve yararı uygulamalı olarak anlatıldı.

 

ÇOCUKLAR 2 MİLYON FAYDALI BÖCEĞİ DOĞAYA BIRAKTI

      Çocuklara böcek sevgisini aşılamayı da amaçlayan eğitime Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ev sahipliği yaparken, çeşitli deneylerle de öğretici bilgiler verildi.

      ‘Azıcık Tuzla Böcekleri Yolla’ deneyi ile uygulamalı olarak gıdaların nasıl saklanması gerektiğini de öğrenen minikler, gün boyu eğlenerek doğayı tanıma fırsatı buldu. Ücretsiz eğitimde katılım belgelerini aldıktan sonra domates de toplayan Başkentli çocuklar, 2 milyon faydalı böceği Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde bitkilerin üzerine bıraktı.

 

TEMEL AMAÇ ÇOCUK YAŞTA DOĞAYI, BİTKİLERİ VE BÖCEKLERİ SEVDİRMEK

      Çocuk yaşta doğayı, bitkileri ve böcekleri sevdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ziraat Yüksek Mühendisi İrem Ermiş, “Yaklaşık 2 bin 700 dekarlık bir arazideyiz. Tarım Kampüsümüzde minik misafirlerimizi ağırlıyarak onlarda doğa ve ekolojik farkındalığı yaratmayı amaçlıyoruz. Böcek korkularını yenmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

      Böceklerle ekoloji eğitime katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten çocuklar ise düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:

-Şehmuz Erdem Özmen: “Bugün çok güzel bir gün geçirdim. Böceklerin faydalı olduğunu öğrendim. Oyun oynadık, resim yaptık.”

-Beril Aydemir: “Böceklerden önceden çok korkuyordum. Artık korkmuyorum. Çok güzel bir gündü.”

-Zehra Aslan: “Faydalı ve zararlı böcekleri öğrendik. Çok güzel bir gündü, çok keyifliydi.”

-Abdullah Şen: “Böcekleri şu an çok seviyorum. Faydalı ve zararlı böcek türlerini öğrendim. Kelebek çizdim. Tarladan domates topladım, çok eğlendim.”

-Ayşe Ümmühan Doğan: “Böceklerin faydalarını ve zararlarını öğrendim. Güzel bir gün geçirdim.”

-Yağız Fatih Yıldız: “Çok faydalı olan böcekler kadar zarar veren böceklerin de olduğunu öğrendim.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER