Başbakan Erdoğan'ın Viyana konuşması

Başbakan Erdoğan, Avusturya'nın Viyana kentindeki gurbetçilerle bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan'ın Viyana konuşması
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü kapsamında Albert-Schulz Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılarak konuşma yaptı. Konuşmayı çok sayıda Avrupalı vatandaş da izledi.

"AVUSTURYA'DA ÇOĞUNLUK YOZGATLILAR'

Başbakan'ın konuşmasına ilgi büyüktü. Çok sayıda gurbetçi konuşmasının yapılacağı salona gelerek pankart açtı. Bu pankartlar arasında en çok dikkat çeken ise "50 yıl önce sen olsaydın biz gurbette olmazdık şimdi. Sefanı çapulcular sürüyor, hasretini biz çekiyoruz" yazılı olandı. Yozgatlıların yoğunluklu yaşadığı Viyana'daki bu pankart çatı aday Yozgat nüfusuna kayıtlı Ekmeleddin İhsanoğlu'na hemşehrilerinden bir mesaj olarak yorumlandı.

Başbakan Erdoğan'ın Viyana konuşması İZLE

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları; 

"Sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.... Avrupalı Türk demorkatlar birliğine teşekkür ediyorum. Avusturya Başbakan'ına teşekkür ediyorum. 77 milyon Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşının selamını getirdim. Siz bugün buraya farklı bir heyecanı hakim kıldınız.

"BİZ KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN TORUNLARIYIZ"

Avusturya'ya iş gücünün 50. yılını idrak ediyoruz. Sizler evlerini terk ettiniz, sabrettiniz. 50 yıl boyunca ter döktünüz. En kalbi duygularımla şunu söylemek istiyorum. Hasretiniz kor bir alev oldu. Siz iyi olduğunuzda biz iyi olduk. Siz hüzünlendiğinizde biz hüzünlendik. 77 milyon hep sizinle iftihar ettik. Bizler Kanuni Sultan süleyman'ın torunlarıyız. Bizler 4. Mehmed gibi Merzifonlu kara Mustafa Paşa'nın mirasçılarıyız. Bizler Vİyana'ya gönüller kazanmaya geldik.

"KİMSE FARKLI MANALAR ÇIKARMASIN"

Kimse farklı manalar çıkartmasın. Bundan 1 ay önce 24 Mayıs'ta Almanya'nın Köln şehrine gittik. Aylar öncesinden çok çirkin bir kampanya başlattılar. Kardeşlerim şunu unutmayın kim olursanız olun, sevenlerimiz olduğu kadar sevmeyenlerimiz de olacaktır.


"TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Herkesin bizi sevme mecburiyeti, saygı duyma mecburiyeti yoktur. Ama biz icraatlarımızla en güzel cevabı vermek zorundayız. Alman medyası üzerinden çok derece çirkin, ırkçı ayrımcı mesajlar verdiler. Peki ne oldu? 24 Mayıs'ta gittik, toplantımızı yaptık, ülkemize döndük. En küçük bir gerginlik olmadı. Bizim tek meselemiz var. O da sizlersiniz. Tüm Avrupa'nın dikkatini çekiyorum. Türkiye artık eski Türkiye değildir.

"MESELE AĞAÇ DEĞİL HALA ANLAMIYOR MUSUN DİYORLARDI"

'Mesele ağaç değil hala anlayamıyor musun' diyordu. Bunu diyen bir sanatçı.. Sevsinler senin sanatçılığı.. Bizim iktidarımızda ağaç dikimine baktığınızda 3 milyar fidan ve ağaç diktik. Biz çevreci bir iktidarız bunu böyle biliniz. 

"1-2 HAFTA İÇİNDE ESKİŞEHİR-İSTANBUL YHT AÇILACAK"

1-2 hafta içinde Eskişehir-İstanbul arası yüksek hızlı treni açacağız. Öyle hainler var ki.. Öyle hainler var ki, Eskişehir-İstanbul arası 250 yerde kablo kestiler. 1.5 ay açılması uzadı."

"Bu MHP CHP konuşuyor. Bu MHP 5 yıllığına iktidara geldi. 3.5 yıl sonra kaçtı. Diğerine benim milletim iktidar vermez. Asla bunlara güvenmezler. Göreve geldik 26 havalimanı vardı. Şimdi 52 tane. Bu ne demektir biliyor musun? Hangi vilayette olursan ol 45 dakikada oraya ulaşırsın."

''HAVALİMANI YAPIYORUZ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ ENGELLİYOR''

Hakkari'de havalimanı yapıyoruz. Bölücü terör örgütü engelliyor. Muhalefet geçenlerde diyor ki, ben müteahhitin güvenliğini sağladığım halde gelen telefonla kaçıyorsa biz öyle ya da böyle havalimanını bitireceğiz. Dünyanın 1 numaralı havalimanını temelini attık. Bu havalimanını yapacak işadamlarını bu Pensilvanya dinlemiş. Buna rağmen temeli attık.

YOLCU KAPASİTESİ 150 MİLYON OLAN HAVALİMANI

Yıllık yolcu kapasitesi 150 milyon olan havalimanımızın temelini attık. 6 pisti olacak. Şu anda inşaatımız devam ediyor. İlk etabını 29 Ekim 2017'de bitecek.

Yavuz Sultan Selim köprüsü hamdolsun bitecek. Biz laf değil iş üretiriz. Boğazın altından Marmaray'ı yaptık. Bir de otomobillerin geçeceği tüp geçidi yapıyoruz. 2015'in sonunda bitiyor.

''DEV AÇILIŞLAR ARKA ARKAYA GELECEK''

Dev açılışlar arka arkaya gelecek. Biz dertliyiz dertli. Bizim bu millete aşkımız var sevdımız var. Sen yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim ulubatlı Hasan'dan. Hiç kimse Türkiye'den korkmasın. Yeni Türkiye Avrupa için bir fırsattır. Yeni Türkiye Avrupa için çıkış yoludur. Müslümanlara açılan yegane sağlam kapısıdır.

''AKAN KANI GÖRMEZDEN GELDİLER''

Mısır'da askeri darbe yaptılar. Binlerce masum insanı katlettiler. Herkes sustu. Akan kanı görmezden geldiler. Masumları görmediler. Tüm dünyanın 3 maymunu oynadığı yerde zalime zalim, darbeye darbe dedik.

Avrupa'nın değerlerini ayaklar altına almasına rağmen çıkıp biz konuştuk. Suriye'de 200 bin insan hayatını kaybetti. Masum çocuklar annelerinin kucağında hayatlarını kaybettiler.

''BATI SUSTU DÜNYA SUSTU''

Bu insanlık dramı karşısında çoğunluk sustu. Batı sustu. Dünya sustu. Biz susmadık biz gözlerimizi yummadık. Biz kardeşlerimize sırtımızı dönmedik. Suriye'den gelen 1 milyonu geçkin kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Öbür taraftan Filistin. 1 asırdır devam eden zulme karşı durduk. Şu an Irak. Iraklı kardeşlerimiz insanlık dramı yaşıyor. İnsanlar evlerini terk ediyor. Masum siviller hayatlarını kaybediyorlar. Bir baba merhametiyle ateşin üzerine gidiyor durun siz kardeşsiniz diye uyarıları yapıyoruz.

'' NE DEMEK SUNNİ NE DEMEK Şİİ''

Ne demek sünni ne demek şii. Sizler müslüman değil misiniz? Bi insan şii diye öldürülmez. Sünni diye öldürülmez. Kim sizi vatanınızdan kovuyor. Bu size yakışıyor mu? Biz hakkın, mazlumun yanında olduk oalcağız. Bugün de hakkın yanındayız. Irak'taki vatandaşlarımızı korumak Irak hükümetinin şerefiydi. Irak hükümeti vatandaşlarımızı korumadı. IŞİD'in elindeki 80 vatandaşımızı almak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Kimsenin kılına zarar gelmemesi için uğraşıyoruz.

CHP ve MHP ve yandaş medyası son derece sorumsuz açıklama yapıyorlar. Bir de içerideki sorunla uğraşıyoruz. İnşallah.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER