Barajlara 20 günde rekor su geldi

Ankara’ya su sağlayan barajlara son 20 günde, 62 milyon metreküp su geldi.

Barajlara 20 günde rekor su geldi

 Meteoroloji verilerine göre; son yıllara oranla en kurak aylarını geçiren İç Anadolu Bölgesi’nde, etkisini gösteren yağışlar barajların yüzünü güldürüyor.Yağışlarla birlikte barajlara son 20 günde 62 milyon metreküp su geldiğini bildiren ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’e içme suyu sağlayan barajlarda 20 Haziran 2017 tarihi itibariyle, 510 milyon metreküp su bulunduğunu açıkladı.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK, TWİTTER’DAN PAYLAŞTI…

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, özellikle son bir haftadır yağan yağmurların barajlar için sevindirici olduğunu belirtti.

Gazeteci Ahmet Hakan’ın köşesinde yer alan “Melih’e soracağım, ‘bu bitmeyen yağmurlar da mı FETÖ’nün işi’ diye” şeklindeki yorumuna twitter’dan cevap veren Başkan Gökçek, “Hayır Ahmet. Bu sıra Ankaralı müslümanlar sık sık yağmur duasına çıktık. İnşaallah rabbim kabul etmiş olacak ki yağmur yağıyor” dedi.

Başkan Gökçek ayrıca, “Bugün bana bir video göndermişler. Suriyeli yavrular, bakın nasıl dua ediyorlar” tweeti ile içerisinde yağmur duası yapan Suriyeli çocukların bulunduğu görüntüyü paylaşırken,  “Rabbim kim bilir kimlerin duasını kabul etti? Belki de bu yavrularınkini…” diye tweet attı. Başkan Gökçek, “Dua en büyük silahdır, açmadığı kapı yoktur, tabii inanırsan” diyerek barajlara gelen su miktarını paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER