ASKİ'den o iddialara cevap

Başkent’in içme ve kullanma içme suyu ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde Sosyal Medyada yayılan Başkent’in içme suyuna yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı.

ASKİ'den o iddialara cevap

 Başkentlilerin musluklarından akan suyun temiz, sağlıklı ve güvenli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bazı art niyetli kişilerin yaklaşık bir haftayı aşkın bir süredir sosyal medya üzerinden ASKİ tarafından şehir şebekesine verilen suda ‘lejyoner bakteri’ olduğuna dair asılsız iddiaları yer almaktadır. Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır”denildi.

 

“PANİK VE KORKUYA SEVK ETMEK İÇİN KASITLI YAPILIYOR”

           Bu haberlere Başkentlilerin itibar etmemeleri uyarısında bulunan ASKİ Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşları bilgilendirdi.

          ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; içme sularında öldürücü etkisi olan lejyoner bakteri iddiaları için “yalan, halkı panik ve korkuya sevk etmek amacıyla kasıtlı olarak yapılmaktadır” ifadesi yer aldı.  

         

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU                 

           Sosyal medya ve iletişim kanallarında bu tip haberleri yayanların cezalandırılmaları için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulan ASKİ Genel Müdürlüğü, bu tür haberleri yayanların gerekli cezayı alması için de gerekli takibin yapılacağını bildirdi.

 

“DÜNYA STANDARTLARINDA SU İÇİYORUZ”

           Arıtma Tesislerinde arıtılan ve akredite edilmiş laboratuarlarda analizleri yapılan içme suyunu Başkentlilerin gönül rahatlığı içinde içebileceğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:

Kurumumuz ve Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında devamlı olarak analizleri yapılan ve denetlenen şebeke suyumuzda böyle bir bakteri tespiti olmadığı gibi bu tür şikayetlerle sağlık kuruluşlarına da herhangi bir başvuru olmamıştır. Arıtma Tesisimizden çıkan suyun kalitesi, Türk ve dünya içme suyu standartlarına uygun olup, hiç tereddüt etmeden içilebilir niteliktedir. Halkımızı paniğe sevk eden yalan ve yanlış bu tip haberlere asla itibar edilmemelidir. Arıtma Tesislerinde arıtıldıktan sonra analizleri yapılan suyun sonuçları da günlük olarak www.aski.gov.tr web sitesinde yayınlanmaktadır. Başkentliler, kaynağı belli olmayan bu haberlere itibar etmeyerek, musluklarından akan suyu güven içinde tüketebilirler.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER