ANKARALILAR YENİLENMİŞ AŞTİ'Yİ ÇOK SEVDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla daha modern bir hâle gelen AŞTİ, sosyal alanlarıyla da gencinden yaşlısına pek çok Başkentliye hitap etmeye başladı. AŞTİ; seyahat temalı kütüphane, öğrenciler için ders çalışma alanı, günlük kiralık ofis, toplantı salonları, sergi ve gösteri salonu, modern büfeler ve çocuk oyun alanları ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Öğrenciler için konforlu bir çalışma alanı da sunulan terminalin yeni hâli vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

ANKARALILAR YENİLENMİŞ AŞTİ'Yİ ÇOK SEVDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği AŞTİ’yi modern ve konforlu bir alana dönüştürdü.

Ankara’nın ana ulaşım noktalarından biri olan otobüs terminalinde bakım-onarım ve yenileme çalışmalarıyla AŞTİ Başkente yakışır hâle getirildi. ABB’nin başlattığı yenileme çalışmalarıyla AŞTİ; seyahat temalı kütüphanesiyle, öğrenciler için ders çalışma alanıyla, günlük kiralık ofisiyle, toplantı salonlarıyla, sergi ve gösteri salonuyla, çocuk oyun alanıyla yepyeni bir görünüme kavuştu.

BAŞKENTLİLER AŞTİ’DEKİ DEĞİŞİMDEN MEMNUN

Türkiye’nin en büyük ve en eski otobüs terminallerinden biri olan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), yolcuların ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklerde vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Özellikle öğrenciler için konforlu bir ders çalışma alanı sunan terminalde ücretsiz internet imkânı da sağlanıyor.

Seyahat öncesi AŞTİ’de vakit geçiren yolcular, ders çalışmaya gelen öğrenciler ve esnaf terminalde gerçekleştirilen değişimle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Yağız Erdem: “Ders çalışma alanları gayet güzel düşünülmüş. Son hâlini beğendim. Burayı yapanların eline sağlık… Buradaki alanlar önceden yoktu. Yeni ders çalışma alanları yapılmış ve çok güzel olmuş. Oldukça konforlu.  İnsanlar saatlerce zaman geçiriyor burada ders çalışıp keyifli zaman geçirebilir.”

-Şevval İkbal: “Öğrenciyim ve bu alanlara çok ihtiyaç duyuyoruz. Yenilendiğini bugün fark ettim. Öğrenciler için yapılmış bu alanlar gayet güzel olmuş.”

-Ceyda Nur Yazgı: “Eskiden burası sadece bir oturma alanıydı. Kimsenin işine yaramıyordu. Şimdi bu şekilde kütüphanenin oluşması, AŞTİ genelinin tek bir bütün hâlinde güzel bir şekilde dekore edilmesi çok hoşuma gitti. İnsanlara faydalı olması çok iyi olmuş.”

-Emirhan Mutlu: “Burası çok güzel olmuş. Çalışma alanları ve kitap kaynağı çok yararlı oluyor. Çocuk oyun alanları, ofisler de gayet güzel. Burası okuluma yakın ve rahat bir şekilde gelebiliyorum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

-Lokman Doğan: “Eskiden bu alana sahip değildik. Bu alanı uyumak için kullanıyorduk. Bize bu çalışma imkânı verildiği için teşekkür ediyorum. Önceden burası çalışmak için uygun değildi. Yenilenen bu alanla zamanımızı daha verimli kullanabiliyoruz.”

-Ali Çoban: “Ankara’ya sabah iniş yaptım. Geldiğimden beri burada ders çalışıyorum. Öğrenciler için oldukça konforlu bir alan olmuş. Masaların konumu ve sandalyenin rahatlığı benim evimdeki sandalyeden daha rahat… Hem ücretsiz internet var hem de masalar çok rahat.”

-Yusuf Önder: “Kitap okumak için geldim. Rahat konforlu bir yer. Ücretsiz internet imkânı da gayet iyi... Otobüs beklerken gayet verimli kullanılacak bir alan. Öğrenciler için çok güzel düşünülmüş.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER