AKK "Kent Atölyesi "SÖZONDA"nın konuğu Aylin Nazlıaka oldu

Ankara Kent Konseyi (AKK) Kent Atölyesi etkinlikleri yeni konukları ağırlamaya devam ediyor.

AKK "Kent Atölyesi "SÖZONDA"nın konuğu Aylin Nazlıaka oldu

AKK Kent Atölyesi tarafından hazırlanan “SözONda” deneyim paylaşma toplantısının “Siyasette ve Yerel Yönetimlerde Kadınların Rolü” başlıklı bölümüne CHP Kadın Kolları Genel Başkanı, TBMM 24. 25. ve 26. Dönem Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka katıldı.

    AKK Yürütme Kurulu Üyesi Obahan Obaoğlu’nun moderatörlük yaptığı programa; AKK Yürütme Kurulu  Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Yürütme Kurulu Üyeleri Murat Akyüz ve Süleyman Ekinci, AKK Çalışma Grubu, Meclis sözcüleri ile CHP Kadın Kolları üyeleri ve AKK bileşenleri de katıldı.

 

“ANKARA BENİM İÇİN KURULUŞUN KALBİ, KURTULUŞUN AKLI DEMEK”

     Ankara Miletvekili Aylin Nazlıaka, köken olarak Ankaralı bir ailenin ferdi olduğunu belirterek, konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Ben bir Ankara sevdalısıyım. Ankara benim için kuruluşun kalbi, kurtuluşun aklı demek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek, Anıtkabir demek, Ankaragücü demek, Ankara Kalesi demek, Milli mücadele ruhu demek. Çok anlamı var Ankara’nın benim için ve hayatım Ankara’da geçti. Burada doğdum, burada okudum, burada evlendim, burada anne oldum ve şirketimi burada kurdum. Buranın üç dönem milletvekili olma onuruna eriştim. Hayatım hep Ankara’da geçti ve bunu özellikle seçtim. Başka şehre yerleşmeyi, özellikle İstanbul bir yandan göz kırparken ben Ankara’da kalmayı seçtim.”

    Nazlıaka, katılımcı demokrasinin önemine dikkat ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık Cumhuriyet’e, değerlerine, tarihine sahip çıkan bir Ankara anlayışı var. Böyle bir yönetim zihniyeti var. Tabii burada Ankara Kent Konseyi’nin de çabalarını göz ardı edemeyiz. Yani halkın sesine ses katmak, katılımcı demokrasiyi her mecrada dillendirmek ve böylece Ankara’nın yönetim kademelerinde katman katman halkın görüşlerini geçirgen bir şekilde iletebilmek çok kıymetli. Görüyoruz ki Başkanımız, Belediye Başkanımız da bu mesajları çok iyi alıyor, mesajları uygulamalara dönüştürüyor. Biz de Ankaralılar olarak gittiğimiz her yerde gururlanıyoruz.”

 

“KAZANILMIŞ HAKLAR AŞINDIRILIYOR”

    Türkiye Cumhuriyetinin kültürel olarak kadın-erkek eşitliğine dayalı ilkeler esas alınarak kurulduğunu vurgulayan Nazlıaka, “Atatürk Türkiye’sinden giderek uzaklaşmakla birlikte eşitlik anlayışını kaybettiğimizi ve kadınların var olan, Cumhuriyet ile kazanılmış haklarını bile şu anda aşındıran bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Zamanında medeni kanunla, iş kanunuyla yapılan değişiklikler ve birçok alanda revizelerle kadın, hayatın sosyal ve kültürel her alanında yer alan konumdayken, bugün giderek hayatın dışına itiliyor” dedi.

    CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, kadın istihdamında yerel yönetimlerin de rolünün büyük olduğuna da şu sözlerle dikkat çekti:

“Geçtiğimiz günlerde ‘Kadın İstihdamı Çalıştayı’ yaptık. Orada da şunu daha net bir şekilde anlattık ki kadınların meslek sahibi olması, kendi ayakları üzerinde duran bireyler olabilmesi, ekonomik özgürlüğüne sahip olabilmesi için gerekli koşullar ancak ve ancak bizim yerel yönetimlerimizin sağladığı bir takım imkânlarla pekiştirilebiliyor. Ne zamanki yerel yönetimlerimiz kadını hayatın içine katan bir takım uygulamaları hayata geçirdi, Ankara’dan konuşacak olursak; açılan kreşler, konukevleri, otizm merkezleri, Alzheimer merkezleri, yaşlı bakım evi gibi uygulamalar, engellilerle ilgili çalışmalar yaygınlaştı işte o günden sonra kadınlar da daha fazla hayatın içerisinde yer alabilmeye başladı.”

    Program sonunda AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, katkılarından dolayı Aylin Nazlıaka’ya teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER