ABB şehir tiyatroları 'Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım' oyunu ile perdelerini açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkenti kültür ve sanatın Başkenti yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ABB şehir tiyatroları 'Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım' oyunu ile perdelerini açtı

ABB Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığına bağlı Başkent Tiyatroları, yeni sezona yeni ismi ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ ile başladı. Türk tiyatrosunun duayen yazarlardan Haldun Taner’in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunun prömiyeri Gençlik Parkı’ndaki ABB Şehir Tiyatroları’nda gerçekleşti.

 

MODERN TİYATRONUN ÖRNEKLERİ SERGİLENECEK

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği oyunun prömiyerine; Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök ile çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sanat sezonunu açtıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Bozkurt, “Artık Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak hayatımızı sürdüreceğiz. Bu sene sanat sezonunu Haldun Taner'in ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyunuyla açtık. Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda artık modern tiyatromuzun örneklerini vereceğiz. Ankaralıları oylarımızı izlemeye davet ediyorum ve bütün Ankaralıların desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

METİN: “ANKARA’NIN HER MAHALLESİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunun yönetmenliğini üstlenen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat Yönetmen Yardımcısı Erdal Ozan Metin ise “Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ismiyle açılışını gerçekleştiriyoruz. İlk oyunumuz; ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’. Türk tiyatrosunun duayen oyunlarından biridir ve dünyada birçok dile çevrilmiş, evrensel oyunlarındandır. Bu oyunu Şehir Tiyatroları’nın ilk oyunu olarak yönetmek de bana düştü. Bu konuda çok heyecanlıyım bir tiyatrocu olarak. Oyun evrensel bir hikâyeyi; Vicdani ve Efruz’un yaşamı üzerinden anlatıyor” dedi.

Ankara’nın mahallesine ulaşmak istediklerini kaydeden Metin, şöyle devam etti:

“Türkiye'nin her yerinde bu hikâyeyi bizim gördüğümüz bizim anlattığımız şeklinde anlatabilmek. Amacımız insanların bu kaotik dünyada ruhlarını tiyatroyla ve sanatla güzelleştirebilmek, biraz onlara tebessüm ettirebilmek ve keyifli bir akşam geçirebilmek. Sanat her zaman her şeyi bütünleştiren birleştiren bir şeydir. Biz de Ankara'da Gençlik Parkı’nın içinde tüm Ankaralılara bu hikâyeyi anlatabilmek için onlara duyurumuzu yaptık, çalışmaya devam ediyoruz. Onlar da teveccüh gösteriyorlar ve bizleri yalnız bırakmıyorlar.”

 

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL ANKARA’DA”

Haldun Taner’in kaleminden çıkan ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ oyununa Başkentli sanatseverlerin de ilgisi yoğun oldu. Ankaralılar; Türk Tiyatrosunda önemli bir yeri olan oyunun ABB Şehir Tiyatroları’nda sergilenmesinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Orhan Kılıç: “Ankara sanat anlamında kurak bir iklimden çıktı. Gençlere yönelik yapılan etkinlikler göz ardı edilebilecek gibi değil. Bu kente yakışır etkinlikler bunlar… Başkentin bu etkinliklere ihtiyacı var. Büyükşehirin ve Mansur Başkan’ın bu eksiklikleri tespit edip bir şeyler yaptığının farkındayız.”

-Tane Özek: “Sanatsız bir kültür yaşayamaz. Çok mutluyum burada olmaktan. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Bizi sanatla ve kültürle buluşturuyor.”

-Ahmet Muhammet Yiğit: “Uzun süre sonra izleyeceğim ilk tiyatro. Ankara’ya okul için yeni geldim, gelir gelmez de ilk etkinliğe katıldım. Her şey çok güzel Ankara’da...”

-Doğan Polat: “Büyükşehirin böyle bir etkinlik düzenlemesi çok hoşuma gitti. Ailemle geldim. Oyunu çok beğenerek izledim. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

-Sevgi Tatlısu: “Büyükşehirin tüm etkinliklerini takip ediyoruz. Bugün de ilk tiyatro sezonunu başarılı bir oyunla açtık.”

-Berkay Yazar: “Büyükşehirin bu etkinliklerini kutluyorum. Haldun Taner’in bu değerli yapıtını seyredeceğim için heyecanlıyım. Kaliteli etkinliklerin yapılmasını olumlu karşılıyorum ve katılmaya çalışıyorum.”

ABB Şehir Tiyatroları’nın oyunlarını izlemek isteyen Başkentliler, biletinial.com üzerinden oyun tarihlerine ulaşıp biletlerini alabilirler.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER