ABB Eymir gölü'nün asfaltını yeniledi

Kent genelinde başlattığı altyapı hamlesi ile yıllardır çözülmeyen sorunları çözüme kavuşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı ilçesinde bulunan ve Başkentlilerin uğrak noktası Eymir Gölü’nün asfaltını yeniledi.

ABB Eymir gölü'nün asfaltını yeniledi

 ASKİ Genel Müdürlüğü, 26 kilometrelik “Mamak-Gölbaşı Arası İçme Suyu Hattı”nın yapımı kapsamında hattın geçtiği Eymir Gölü çevresinde asfalt yenileme çalışması gerçekleştirdi. Tamamlandığında 650 bin kişinin içme suyu problemini çözecek proje bir yandan hızla ilerlerken, Başkentlilerin piknik, doğa yürüyüşü ve göl sporları yaptığı, bisiklete bindiği yeşil alanda doğaya ve canlılara zarar vermeden titizlikle yapılan asfalt çalışması sayesinde sürücüler de derin bir nefes aldı.  

 

EYMİR GÖLÜ YAKLAŞIK 8 KİLOMETRELİK TERTEMİZ YOLA KAVUŞTU

    ASKİ, Eymir Gölü içinden geçirilen içme suyu hattı imalatının ardından başlattığı 7 bin 800 metrelik (yaklaşık 8 kilometre) asfalt yapım çalışmalarını kısa süre önce tamamladı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çalışmaların hızlandırılması yönündeki talebi üzerine Eymir Gölü’nün çevresini dolaşan Ankara istikametindeki yolda 21 bin ton pmt alt temel malzeme serimi ve 14 bin ton asfalt serimi yapılarak hizmete açıldı.

    Yıllardır birçok noktasında çukur ve bozulmaların meydana geldiği ve Başkentlilerin en çok şikâyet ettiği alanların başında gelen yol, 17 gün süren asfalt yenileme çalışmalarının ardından tertemiz bir görünüme kavuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER