ABB Dünya Çevre Günü'nde Başkentlileri Gazi Park'ta buluşturdu

Çevre ve doğa dostu projelerine hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla farkındalık yaratacak çalışmalara öncü olmayı sürdürüyor.

ABB Dünya Çevre Günü'nde Başkentlileri Gazi Park'ta buluşturdu

  ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ kapsamında Gazi Park’ta ‘Çevre Şenliği’ne ev sahipliği yapan ABB, tüm iştirakleri ve çevre konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak 7’den 70’e Başkentlileri bir araya getirdi.

 

ÇİÇEK DİKİMİNDEN BAŞKENT’İN BEŞ BEYAZINA, ÇÖMLEK YAPIMINDAN EL BOYAMAYA…

    ANFA Genel Müdürlüğü şenlikte kurduğu stantlarda vatandaşlara rengarenk çiçekler dağıtırken, çocuklar için çiçek dikme etkinliği düzenledi.

    Çömlek yapımı konusunda minik atölye kuran ANFA’nın standının önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, BELKA da ‘Dönüştürülmüş Yüzde 100 Elektrikli Otobüs’ü vatandaşlara tanıttı. BELMEK’lerde yapılan ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ASKİ Genel Müdürlüğü de kurduğu stantta İvedik Arıtma Su Tesisi ve Karaköy Atık Su Arıtma Tesisi maketi üzerinden çocuklara suyun önemini Dalga Havuzu ve Girdap Silindiri örneği ile anlattı.

    Şenlikte Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise Ankara’nın beş beyazını Başkentlilerle buluştururken, atık yemeklerden sokak hayvanları için üretilen mamaların tanıtımını da yaptı. BelPlas AŞ ise kendi üretimi olan ürünleri ücretsiz olarak dağıttı.

    LÖSEV ve TEMA Vakfı gibi çok sayıda kuruluşun da stant açtığı şenlikte doğa ve çevre konusunda bilinçlendirici broşürler verilirken, el ve yüz boyama aktiviteleri düzenledi. Amatör müzik gruplarının konser verdiği Gazi Park’ta çok sayıda ANFA güvenlik personeli de vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda keyifli vakit geçirmesi için yoğun mesai harcadı. Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisinin de yer aldığı şenlikte ayrıca ITC Entegre Katı Atık Sistemleri vatandaşları atıklar konusunda bilgilendirdi.

   Başkentlilerin çevre dostu projelere verdiği destekten ve düzenlenen etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden ABB Kent Estetiği Daire Başkanı Ahmet Turan Söylemez, “5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle, Gazi Park’ta Ankaralı hemşehrilerimizle birlikteyiz. Bugünü bir şenlik havasında kutlamak istedik. Burada belediye birimlerimiz, iştiraklerimiz ve çevre konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile etkinlik yapıyoruz. Onlar burada faaliyetlerini tanıtan stantlar açtı” dedi.

 

GAZİ PARK’TA BULUŞAN BAŞKENTLİLER ÇEVRE GÜNÜ’NDE DÜNYAYA MESAJ VERDİ

      Ankara Büyükşehir Belediyesinin çevre duyarlılığı konusunda verdiği mücadelenin önemine dikkat çeken ve bu mücadeleye Dünya Çevre Günü’nde katılarak destek vermeyi istediklerini belirten Başkentliler, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Emel Perte: “Etkinliği çok faydalı buldum. İnsanları çevre konusunda bilinçlendirmek adına çok katkılı. Özellikle çocuklar için bu bilinci aşılamak adına çok faydalı. Teşekkür ederiz.”

-Neslihan Yavuz: “Biz buraya geldiğimizde etkinliği gördük. Çok kapsamlı ve büyük bir etkinlik olmuş. Farkındalık ve bilinç oluşturmak için çok beğendik.”

-Bülent Köksal: “Kırıkkale’den geliyoruz. Yan tarafta piknik yaparken bu etkinliği gördük. Bizim için sürpriz oldu. Çok faydalı bir etkinlik olmuş, teşekkür ederiz.”

-Birgül Şen: “Güzel, çok keyifli bir etkinlik. Çevreyi, doğayı koruyalım. Oksijensiz hayat olmuyor.”

-Seda Aslım: “Çocuklarımız için de oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Atık pil kutuları dağıtıldı, çocuklar da yeşillendirmenin ne kadar faydalı olduğunu gördü burada. Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz.”

-Kerem Efe Köksal: “Burayı çok beğendim. Keçileri, kedileri gördüm, keyifli vakit geçirdim.”

-Sema Tapar Dinçer: “Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde görev yapan bir öğretim görevlisi olarak böylesi anlamlı bir günde Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı katkıyı hem yetişkinler hem de çocuklar için çok anlamlı buluyorum. Özellikle son yıllarda bu konuda yapılan atılımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER