ABB'den festival gibi sünnet şöleni

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına aralıksız devam ederken, düzenlediği etkinlikler ve programlarla Başkentli miniklerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

ABB'den festival gibi sünnet şöleni

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl bin 200 çocuğu ücretsiz olarak sünnet ettirirken, sünnet olan çocuklar için Altınpark’ta unutulmaz bir ‘Toplu Sünnet Şöleni’ organizasyonu düzenledi. Şölene aileleri ile katılan çocuklar, düzenlenen etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Program sonunda çocuklara günün anısına akıllı kol saati hediye edildi. 

 

TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ’NDE BÜYÜK COŞKU

Geleneksel hale getirilen ancak pandemi nedeniyle bir süre ara verilen ‘Toplu Sünnet Şöleni’ bu yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Programa katılmak isteyen aileler belirlenen noktalardan servislerle Altınpark’a getirildi. Sünnet kıyafetlerini giyen çocuklar özel olarak kurulan etkinlik alanında aileleri ile birlikte akşam yemeği yedi. Minikler, Hacivat-Karagöz gösterisi ve Ankara Kent Orkestrası’nın müzik dinletisiyle de gün boyu eğlencenin tadına vardı.

Toplu sünnet şöleninde Nursen Yavaş ve belediye bürokratları ailelerin ve çocukların heyecanına ortak oldu. Nursen Yavaş ailelere hayırlı olsun dileklerini ileterek “Pırıl pırıl çocuklarımızın sünnet töreninin hayırlı olmasını diliyorum. Allah damatlıklarını da göstersin inşallah. Üniversite mezuniyetlerini de hep birlikte kutlayalım. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu ise pandemiden sonra ilk kez düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni’nin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal yardım alan veya almayan bize müracaat eden bin 200 çocuğumuzu ücretsiz olarak sünnet ettirdik. Çocuklarımıza sünnet kıyafeti ve akıllı saatte hediye ettik.”

 

SÜRPRİZ HEDİYE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Program sonunda çocuklara günün anısına hediye edilen akıllı kol saati de yüzleri bir kez daha güldürdü.  Sünnet çocuklarına patlamış mısır, pamuk şeker ve balonlar da dağıtılırken, program bitiminde aileler servislerle alındıkları noktalara bırakıldı.

Çocuklarıyla birlikte eğlenmekten ve ücretsiz olarak düzenlenen şölene katılmaktan memnun olduklarını söyleyen ebeveynler ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-  Mehmet Balcı: “Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bence bu hizmet bir insanlık görevi… Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”  

- Abdullah Akyürek: “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon… Çok mutlu olduk.”

- Gülzade Balcı: “Güzel bir organizasyon oluyor. Çok memnun kaldım.”

- Filiz Kurt: “Oğlumu sünnet ettirdim. Bizimle çok güzel ilgilenildi. Çok güzel bir organizasyon oldu. Değer verildiğimizi hissettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 

- Mehmet Tuğdemir: “Gayet güzel bir program oldu. Bu etkinliği düzenlediği için buna vesile olduğu için Mansur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER