ABB'den başkentli gençlere spor turnuvası

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte sporun geliştirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla çeşitli turnuva, aktivite ve yarışmalara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

ABB'den başkentli gençlere spor turnuvası

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerine üye gençleri, “Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri Üyeler Arası Spor Turnuvası”nda bir araya getirdi. 7-14 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı, pek çok farklı branşta yarışmaların düzenlendiği turnuvada kıyasıya rekabet yaşandı.

 

TURNUVANIN STARTI ELVANKET AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE VERİLDİ

Başkentli gençlerin sağlıklı kalabilmesi ve sosyalleşmesi amacıyla düzenlenen turnuvanın startı 5 Eylül 2022 Pazartesi Elvanket Aile Yaşam Merkezi’nde verildi. Turnuvanın çeyrek finalinde genç sporcular badminton, masa tenisi ve karate branşlarında kıyasıya yarıştı.

7 Eylül 2022 Çarşamba günü gerçekleşen yarı final karşılaşmaları ise Mamak Gençlik Merkezi, Osmanlı Aile Yaşam Merkezi ve Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti.

Yaklaşık 700 gencin katıldığı spor müsabakalarının sonunda tüm yarışmacıları katılım belgesi verildi.

  

“TURNUVAYA KATILANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri Üyeleri Spor Turnuvası’na katılan gençlere teşekkür eden Yahyalar Aile Yaşam Merkezi İdarecisi Buğrahan Özdoğan spor turnuvası ile ilgili şunları söyledi:

Aile Yaşam Merkezleri arasında düzenlediğimiz spor turnuvasının açılışını yaptık. 10 merkezimizde 11 farklı branşta turnuvayı devam ettireceğiz. Turnuvamız 5-7-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen turnuvaya katılan ve destek veren sporcu ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

     Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği spor turnuvasına katılarak hem spor yapma imkânı bulan hem de sosyalleşen gençler ise duygularını şu sözlerle ifade etti: 

-Mustafa Sevinç: “Spor turnuvası benim için çok güzel ve eğlenceli geçti burada yeni arkadaşlar edindim.”

-Defne Yaşar: “Turnuvaya katılmak benim için harikaydı. Hocamız bizimle çok ilgilendi. Onu çok seviyorum. Yeni arkadaşlar edindim. Saygınlık kazandım. Başarım ve dikkatim arttı.”

-Musa Sağlam: “Badmintonu çok seviyorum. Turnuva da benim için çok iyi geçti. Hocamız bizimle çok ilgilendi. Hem çok eğlendim hem de yeni arkadaşlar edindim.

-Ömer Efe Bozkurt: “Turnuva benim için çok iyi geçti. Yeni arkadaşlarım oldu.

 

FİNAL MÜCADELESİ

Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri üyeleri arasında yapılan spor turnuvasının finalleri ise büyük mücadelelere sahne oldu. Sincan Aile Yaşam Merkezi’nde yüzme, futbol, voleybol ve taek-wondo müsabakaları yapılırken, ASKİ Spor iş birliğiyle Taha Akgül & Rıza Kayaalp Spor Kompleksi’nde de güreş müsabakası gerçekleştirildi.

Final turnuvasında konuşan Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Nil Nihal Duman, “Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri üyeleri arasında spor turnuvası yaptık. Amacımız gençlerimizi spora teşvik etmek. 11 farklı branşta yaklaşık 700 katılımcımız vardı. Hepsine katılım belgesi, madalyalar ve kupalar verdik” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER