Zimmet iddiası mecliste

2019 yılı bütçe ve performans görüşmelerinde CHP meclis üyesi Bülent Elikesik'te konuşarak Gölbaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elikesik belediyede yaşanan zimmet iddiasını da gündeme getirdi. 

Zimmet iddiası mecliste
 2019 yılı bütçe ve performans görüşmelerinde CHP meclis üyesi Bülent Elikesik'te konuşarak Gölbaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Elikesik belediyede yaşanan zimmet iddiasını da gündeme getirdi. 

Elikesik konuşmasında şunlara değindi; 

Bütçe ve performansla ilgili söz almış bulunmaktayım. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin başladığı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Ankaramızın Başkent oluşunun 95. Yılını tüm kalbimle kutlar, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 2. Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü’ye ve tüm silah arkadaşlarına şükranlarımı sunarım.

Rutin Belediye işlerinin yapıldığı bütçe

2019 yılı bütçemizin öncelikle Gölbaşımıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen belediye personellerimize teşekkür ederiz. Yaptığımız incelemeler neticesinde 2019 yılı bütçesinin yatırım odaklı değil, rutin belediye işlerinin yapılacağı bir bütçe olduğu anlaşılmıştır.  Ödenek cetvelini incelediğimizde çoğu birimin geçen yıla göre bütçesinin düştüğünü tespit ettik. Acaba bu durum alınan tasarruf tedbirlerinden dolayı mı gerçekleşti, yoksa 2018 yılında israf mı yapıldı? Örneğin temizlik işlerinde ki düşüş farkı nedir?  Belediyemizin bel kemiği olan Fen İşleri Müdürlüğümüzün bütçesinin yaklaşık 21 milyon düşmesinin sebepleri nelerdir? Mevcut bütçe ile fen işleri müdürlüğümüzün hizmetlerinde her hangi bir aksama olacak mıdır?

Ödemelerde aksaklık var mı?

Sayın Başkan Değerli meclis üyeleri son günlerde iddiadır ki, belediyemizin ödeme yapamadığı ile ilgili Gölbaşı kamuoyunda söylentiler vardır. İşçi maaşlarımızda ve hizmet aldığımız firmalar ve esnaflarda ki ödemelerde her hangi bir aksama var mıdır? Ayrıca geçtiğimiz günlerde belediyemizde tüm kamuoyunun bildiği gibi kişisel bir zimmet olayı gerçekleşmiştir. Bu konu ile ilgili kapalı ya da açık oturumda belediye meclis üyelerimizin bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Hayvanların telef olduğu yönündeki iddialar araştırılsın

Bilindiği üzere hayvan barınağının daha iyi şartlarda olan bir barınağa taşınması için hepimiz el birliği ile mücadele ettik. Bu mücadele neticesinde hayvan barınağının taşınmaya başladığı bilgimiz tarafına ulaşmıştır.  Taşıma esnasında hayvanların telef olduğu yönündeki iddiaların Büyükşehir Belediye meclis üyelerimiz tarafından araştırılmasını istiyoruz.

Gölbaşı’nı marka kent haline dönüştüremedik

Arkadaşlar bu meclisin onayladığı son bütçedir. 4.5 yılı aşkın süredir de görevimiz devam etmiştir. Sosyal demokrat yapımı ile yürütülmeyen, halkçı belediyecilik anlayışını taşımayan belediyelerde sadece içi boş kültür merkezleri, betonlaşan bir kente karşı karşıya kalırsınız. Daha öncede bahsettiğimiz gibi Osmanlıdan beri adı Yeşil Bursa olan Bursamız Beton Bursa’ya,  bozkır olan Eskişehir’in yeşil Eskişehir’e dönüştüğüne bütün Türkiye şahit olmuştur. Elimizde Mogan Gölü gibi bir güzellik varken, Başkentin nefes alacağı yer olmasına rağmen, bir marka kent haline ilçemizi dönüştüremedik. Bunu bir örnekle de açmakta fayda olacağını görüyoruz. Yıllarca Ak Belediyecilik ile yönetilen belediyelerin ve kentlerin halini görmemizi sağlayıp ve kentlere kendi itiraflarıyla ihanet ettiklerinin kabul eden bir anlayış ile karşı karşıyayız. İddiamızdır ki, ‘Halka Derman olacak belediyecilik’ anlayışı ile başta Gölbaşı olmak üzere tüm Türkiye’nin tanışması yakındır.

Göreve başladık dedik, Karşıyaka üvey evlat mı? Görevimiz bitiyor Karşıyaka üvey evlat mı? Aslında bu konuyu hiç konuşmak istemezdim. Nedenine gelince mahalle sakinleri tarafından “Mahallemizle ilgili çözümleri sen konuştukça cephe giydirmemiz bile yapılmıyor” bunu da hatırlatarak 2019 yılı bütçemize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 23:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER