Tabelada çifte standart

Hükümet Caddesi esnafları, çifte standardın uygulandığını belirterek, kendilerine uygulanan kuralların neden bazı esnaflara uygulanmadığını sorguluyor.

Tabelada çifte standart
Gölbaşı Belediyesi tarafından başlatılan cephe sağlıklaştırma projesi devam ediyor. Hükümet Caddesi üzerinde çalışmalarına devam eden Gölbaşı Belediyesi çalışmalar çerçevesinde görüntü kirliliğine sebebiyet veren esnaflara da uyarılarda bulunuyor.

TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

Cephe kaplama çalışmaları biten binalarda bulunan esnaflardan standartlara uymayan tabelaların çıkarılmasını isteyen Gölbaşı Zabıta ekipleri, belirlenen standart ve ölçüleri esnafa tebliğ etti. Standartlara uymayan tabelaların çıkarılması içinde bir hafta müddet tanıyan Gölbaşı Zabıta ekiplerinin bazı esnafları ise görmezden gelmesi tepki çekti.

Çevre düzenine uyum sağlamak ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek adına yapılan uygulamada esnaflara,

“Cephe yenileme işi tamamlanan binaların yeni asılacak tabelalılarının Gölbaşı Belediyesi’nin belirlemiş olduğu standart ve ölçülerde yapılması gerekmektedir. Buna göre tabelalar,

Zemin tavan kotunu aşmayacak,

Cepheye zarar vermeyecek,

Yüksekliği 60 cm’yi aşmayacak,

Genişliği cephe boyunu geçmeyecek şekilde asılacaktır.

Tabelalarda kullanılacak kelimelerin Türkçeleştirilmesine de önem verilecektir.”

şeklinde tebligat gönderildi.

ÇİFTE STANDART

Tebligatı alan esnaflar verilen süre içerisinde tabelalarını söktü. Birkaç esnaf hariç…

Standartlara uymayan tabelasını sökmeyen ve bu konuda taviz gösteren Zabıtaya ise esnaf tepkili.

Hükümet Caddesi esnafları, çifte standardın uygulandığını belirterek, kendilerine uygulanan kuralların neden bazı esnaflara uygulanmadığını sorguluyor.

Esnaflar, bu durumun devam etmesi durumunda ise çıkardıkları tabelaları tekrar asma kararı alacaklarını belirtiler.

Hükümet Caddesi esnafı, “Bir kural uygulanıyorsa bu kural herkese uygulansın. 125 cm’yi bulan bir tabela çıkarılmıyorsa bizde çıkardığımız tabelaları geri asacağız. Bu durumla ilgili şikayetimizi de yaptık. Gereken yapılmazsa bizde eski tabelalarımızı takmayı düşünüyoruz” diyorlar.

ZABITA NEDEN GÖZ YUMDU?

Hükümet caddesi esnafları yapılan bu ayrımcılığa anlam vermediklerini belirterek, “Bize uygulanan kurallar nedense onlara uygulanmadı. Zabıta bu duruma neden göz yumuyor ve ayrımcılık yapıyor. Bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştular.

ESNAF TEPKİSİZ KALMADI

Standartlara uymayan esnafların tabelalarını çıkarmaması üzerine sinirlenen bazı esnaflar, Gölbaşı Belediyesi’nin kapısını çaldı. Yapılan uygulama hakkında bir açıklama isteyen esnaflar, alınan kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ettiler.  Gölbaşı Belediyesi gelen şikayetler ve tepkiler üzerine esnafların isteklerini yeniden gözden geçirecek. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER