Özhaseki Gölbaşı'nda esnaflarla buluştu

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Gölbaşı’nda Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığının düzenlediği esnaf çalıştayına katıldı.

Özhaseki Gölbaşı'nda esnaflarla buluştu
 Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Gölbaşı’nda Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığının düzenlediği esnaf çalıştayına katıldı.

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gölbaşı Ziraat Odası, Gölbaşı Şoförler Odası ve Gölbaşı Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile birlikte düzenlenen esnaf çalıştayında konuşan Cumhur İttifakı Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki, "Atadan, dededen ve babadan esnafız ve o kültürle büyüdük. Annemiz okuldan gelince babamızın yanına gönderirdi. Orada aldığımız kültür Ahilik kültürüdür. Sabah dükkanını açıp bismillah diyerek işe başlayan, Allah ne verdiyse gayret edip evine helal ekmek götüren insanlarımız bu ülkenin temel dinamikleridir. Bize düşen de belediyeler olarak elbette şehrin alt yapısı ve üst yapısıyla uğraşmak ama bir taraftan da ticaretin nasıl geliştiği hususunu sizlerle paylaşmak, dünyadaki gelişmeleri paylaşmak, ticaretin daha iyi yapılabilir ortamını sağlamaktır” dedi.

YAPAMAYACAĞIM PROJEYİ YAZMAM

Özhaseki, 21 yıl kamu görevi birkaç yıl da bakanlık görevinde bulunduğunu ifade ederek konuşmasında şunları söyledi:

"21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Rahmetli babam 'oğlum bir dönem gir, vazifeni tamamla gel' dedi. Bismillah dedik, işe başladık. Vatandaş destekleyince dayanamadık sonra vatandaş oyumuzu %70'e çıkardı derken 21 seneyi tamamladık. Çok şükür ömrümüz hizmetlerle dolu dolu geçti. Projelerimi kitapçık olarak hazırladık dağıttık sizlere. Elhamdülillah 11 ana başlıkla raylı sistemden başlayarak metrolar, ulaşım, yeşil alanlar, gençler için neler yapacağımıza, kadınlar için ne projeler vaat ettiğimize, kırsalda neler yapacağımıza ait projelerimiz var. Bizim bunları yapmaya gücümüz ve aklımız da eriyor elhamdülillah, senelerce bunları yapmış bir kardeşinizim. Bu projeleri yazdıktan sonra cumhurbaşkanımıza dedim ki Sayın Cumhurbaşkanım ben bu projeleri yazdım ama bir kısmına belediyenin gücü yeter ilçelerimizde de kardeşlerimle kol kola girerim ilçe hizmetlerini yaparım. Ancak bazı projeler çok pahalı, buna destek vermeniz lazım, destek verecekseniz bunları yazayım, insanlara vaadedeyim, destek vermeyecekseniz bunları listeden çıkaracağım müsade ederseniz dedim. İnceledi, bazılarını bakanlıların yapması lazım dedi. Cumhurbaşkanımız bana söz verdiği için ben de buraya yazdım. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü var, elhamdülillah o da arkamızda. İnşallah bu hizmetleri nasip olursa yapacağız. Belediyeler bütçelerini kendi yerlerinde kullanacaklar. Her alanda nasıl istifade ederiz diye inceleyerek kendi şehrinde rekabet anlamında en iyisini yapmak için çırpınacaklar. Bakanlığım döneminde Fatih Bey Gölbaşı'nın durumunu söyledi. Cemil Bey de zaten gayret ediyorlardı. Projeleri inceledim ihaleyi yaptım. Mogan Gölü'nün temizliği başladı. Dip çamuru alınıyor çalışmalar devam ediyor, bir sıkıntı yok. Elbette ki hemen ortaya bir manzara çıkmaz. Su biraz bulanık gözükebilir, çünkü dipleri sıyrılıyor. 3 seneye kadar burada masmavi bir göl olacak. Bunu yaptık, çalışmalar devam ediyor. Gölün etrafını da güzelleştireceğiz, Ankara'ya deniz gelmiş gibi olacak" dedi.

GÖLBAŞI’NDA BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Özhaseki, "Millet Bahçesi projeleri var. Bir tanesi Gölbaşı'nda, Allah izin verirse onu da gerçekleştireceğiz. Gölbaşı'nı Ankara'nın en gözde ilçesi haline getireceğiz. Ramazan kardeşimle burada hizmet etmemizi isterseniz 31 Mart akşamına kadar sizden gayret bekliyoruz. Biz de 5 yıl boyunca bunu şerefle taşırız, gece gündüz sizlere hizmet ederiz" dedi.

Gölbaşı için hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi veren Özhaseki, bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları hatırlatarak Mogan Gölü'nün dip çamurunun yükseldiğini, bunun üzerine ihale yapıldığını ve 100 milyon liraya yakın bir bütçe ayırarak çalışmalara başladıklarını söyledi. Buradaki çalışmaların çoğunun tamamlandığını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"2-3 sene sonra emin olun burada masmavi bir göl olacak. Bunu herkes bilsin. Buranın kurtuluşu da buydu, bunu yaptık. Şimdi çalışmalar da zaten devam ediyor. İkinci aşama etrafına iyi bir parkın yapılması. Buranın projesini çizdirdim. Allah izin verirse buranın etrafını öyle güzelleştiririz ki emin olun Ankara'ya deniz gelmiş olur, burası tek olur. Hafta sonlarında insanlar bu çevreye gelir, yemek yer, gezer, oturur, yürüyüş yapar, keyfini çıkarırlar. 13 millet bahçesi hazırladım. Her birine emek vereceğim, yemyeşil alanlar çıkacak ama Allah'ın yarattığı fiziki bir güzellik önce burada var. Önce bunu bir değerlendirelim."

Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Cumhur İttifakı MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Dinçer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Ziraat Odası ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları ve üyeleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER