Meclise damga vuran konuşmalar

Meclise damga vuran konuşmalar

Meclise damga vuran konuşmalar
 Gölbaşı Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. Mecliste gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Ali İhsan Tunç, “Öz eleştirinin olmadığı yerde başarıdan bahsetmek, Patlak lastikle yola çıkmak gibidir” dedi.

Tunç “ Öz eleştirinin olmadığı yerde başarıdan bahsetmek, Patlak lastikle yola çıkmak gibidir... Yapılan her olumlu hareketi, çalışmayı, hizmeti takdir etmenin gerekliliği kadar, Yapılan yanlış hareketi, çalışmayı, hizmeti yanlış taraflarıyla eleştirmek doğru çözüm yollarını sunmak yaşamın sorumluluk gereğidir. Yapılan hatayı kabul etmek , yapılan eleştirilere yanlış açıdan bakmadan değerlendirip, Gerçekten haklılık paylarının olduğu kanısına varıldığında Özür dilemekte bir erdemliktir” ifadelerini kullandı.

İşte Ali İhsan Tunç’un konuşmasının tamamı

Başarı yolda giderken bulacağınız bir şey değildir. Birlik beraberlik içerisinde olmadan, inanmadan, çalışmadan, yattığınız yerde yakalayacağınız,  hiç kimseninde gelin bu sizin hakkınız diyeceği bir şey değildir . İSTİŞARE olmadanda başarı olmaz UNUTMAYALIM.....

Kimsemin kimseyi sevmek gibi bir zorunluluğu yok, ama insanlar bulundukları konum itibarı dahil her alanda Saygılı olmak gibi bir zorunluluğu vardır. Saygı çerçevesinde yapılan her sunum ve hareket kişilerin doğruyu bulmalarını sağlayacak ,Saygı duyduğu insana sevgisi oluşacaktır. Bu diyalogta başarıyı getirecektir. Yeterki yapılan işlere ve eleştirilere olumlu yapıcı bir gözle bakılsın. İktidarın her yaptığını muhalefet olsun diye Eleştirmek ne kadar yanlış ise, Muhalefetin yaptığı her eleştiriyi siyaset olsun diye yapıyor düşüncesi ile değerlendirmekte  yanlıştır. Kalıcı güzel hizmetler varmı var,  vadedilenler açısından eksik varmı var, bize göre tartışılır yatırım varmı var. Daha iyisi her zaman varmıdır imkanlar oranında vardır elbette, yeterki Niyetler halisane olsun. Ben burada bulunan hiç bir arkadaşımın samimi olmayan, art niyet taşıdığına inanmıyorum bundanda eminim . İnandığım şey eksiklerimizin olduğudur.

Gölbaşımızın içinde bulunduğu, yıllardır süre gelen sorunlarının yanında  hızla artan nüfusla birlikte gelen sorunlarımız oluşmaktadır. Gelişen bir yörede yapılacak ve alınacak önlemler bu yüzden çok önemlidir. Günü kurtarma adına değil, uzun yıllara hitap edecek bölgeye sıkıntı değil refah getirecek,  hizmetleri yapmanın hesabının iyi yapılması gerekmektedir. Geçmişten ders alarak, gelecek planlarının daha çağdaş daha yaşanılır bir şehir yaratmanın önü açılmalıdır.

Onun için de geçmişten günümüze devam edip gelen kronikleşmiş şehri sıkıntıya sokan yanlış imar planı, yanlış yapılaşma, kullanım ve estetik açıdan hoş olmayan görüntülere dur demekte her ne kadar geç kalınsada, zararın neresinden dönersen kâr mantığının olduğu bir zamandayız. Geçmişten  Bugüne kadar  göz yumulup, şehri sıkıntıya sokan, görüntüsünü bozan, yasal olmayan şekilde yapımlarına müsade edilen ne kadar  bina ve tesis var ise Çıkartılan imar affı ile yasal hale getirildiler. Yapanın yanına kâr kaldı. Bir şey demekte anlamsız artık.  Yapılmasına müsade edince yıkmasıda zor oluyor yazık milli servet. Ama olan oldu yapacak bir şey yok. Önemli olan bundan sonrası. Yaşadığımız sorunların bir daha yaşanmaması, En büyük dileğimiz.

 Gelin bu bir milad olsun yasal olmayan hiç bir oluşuma müsade edilmesin. Örnek teşkil etmesin, teşkil eden örneklerin nelere sebep olduğunu yaşadık gördük yenilerine meydan vermeyelim. Gölbaşı bizim aydınlığımız, karartmayalım. Hizmetlerimizi gelecek nesillerede hizmet edecek bir şekilde oluşturalım. Beddua değil, hayır Duâlarını alalım. Kalan bu kısa süremizi hoş görüntülerle tamamlayalım. Gölbaşımız sadece merkez mahallelerden oluşan bir yerleşim  değil. Sonradan mahalle olmuş ama hala köy düzeni ile yaşayan mahallelerimiz var. Muhtarlarımızla görüşülerek öncelikli ihtiyaçlarının sıkıntılarının  giderilmesi aynı sorunların oralardada yaşanmaması konusunda şimdiden gerekli önlemlerin alınması öncelik taşımaktadır.

Temennimiz yeni dönemde gelecek veya devam edecek  arkadaşların daha üstün hizmetler sunarak, görülen eksik ve noksanları tamamlamaları, yapılan kalıcı hizmetlerin bakımlarını yaparak yaşatmaları, birlik ve beraberlik içerisinde hayal ettiğimiz Gölbaşını bizlere kazandırmalarını canı gönülden diliyorum. Kazanan Gölbaşımız olsun inşallah.Tunç konuşmasının sonunda Karşıyaka mahallesinde bir olaydan dolayı destek olan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ELİF ÖZER'DEN ANLAMLI KONUŞMA

Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Elif Özer 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Özer konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutlanacak veya bayram yapılacak bir günün ötesinde karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabilinecekleri eline alınabileceği bir gün olduğunu söyledi.

Özer konuşmasına şöyle devam etti.

“Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek yada başka bir fonksiyon kaybı değildir. Ülkemizde ve dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür.  Bir yerden bir yere rampa veya asansör olmadığı için gidemiyorsanız. Sokakta kaldırımlar erişebilir olmadığı için hareket edemiyorsanız, toplu taşımalar size uygun olmadığı için kullanamıyorsanız, araçlarınız için ayrılmış oto parklara başka araçlar park ediyorsa, işe girmek istediğinizde red ediliyorsanız insanların sen bunu yapamazsın cümlesine maruz kalıyorsanız asıl engel orada başlıyor demektir. Hayatın erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve sen bunu yapamazsın şeklinde ortaya çıkan ön yargılardır. Engelli vatandaşlarımızı hayat şartlarının iyileştirilmesi sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyaya örnek gösterilecek bir konumdadır. Örnek vermek gerekirse ağır engelli vatandaşlarımızın ilk kez 2007 yılında evde bakım desteği başlatılmıştır. Yaşamların kolaylaştırmak ve güzelleştirmek, hayallerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunmak bilimden sanata spordan siyasete her alanda daha aktif şekilde yer almaları için bir gün değil her gün yanlarında olduğumuz engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor. Bu günün toplumsal farkındalığa katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

ALİ İHSAN GÜÇLÜ ENGELLİLERİ UNUTMADI

 Mecliste gündem dışı söz alan  MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup başkanvekili Ali İhsan Güçlü, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü ve geçtiğimiz hafta kutlanan öğretmenler günün kutladı.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup başkanvekili Ali İhsan Güçlü yaptığı konuşmada şunları ifade etti; " Bilge lider Bosnahersek Cumhuriyetinin kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç'in de dediği gibi "Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım" bizler bir şehir inşa edebiliriz fakat o şehri ve o medeniyeti yaşatacak nesli inşa etmediğimiz zaman o kurmuş olduğumuz medeniyetin ve bir sürü maddi manevi fedakarlıklar yerine getirerek oluşturduğumuz maddi zenginliğin hiç bir anlamı olmayacağını ifade etmek istiyorum. Bu noktada da gecesini gündüzüne katan kamudan belli bir ücret mukabilinde bu işler yapılıyor fakat gönülerinide ortaya koyan eğitim gönüllülerimiz var. Şahsım ve MHP gurubu adına Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ondan bu güne kadar özellikle eğitim camiasından da birçok şehit verdik. Hepsine rahmet ve minnet diliyorum. Bizler güzel ahlakı tamamlamak üzerine gönderilmiş olan bir peygamberin ümmetiyiz. Buradaki güzel ahlaktan kasıt o kastı yerine biz bu eğitim camiasıyla öğretmenlerimizle yerine getireceğiz. Bu noktada gayret sarf eden gönlünü ortaya koyan eğitimcilerimizin sayısını cenabı-ı Allah sayısını artırsın. Nüfusumuzun yaklaşık %10'u Engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Engelli kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın sosyal hayatın içinde olması kamuda çalışma oranının artırılması noktasında çalışmalar bu yarayı bir nebze de olsa sarmıştır. Bu noktada STK ve özel sektörün toplum olarak bizlerin de üzerine düşen görevler var bu yükün tamamını da devlete bürokrasiye yıkmakta doğru değil. Gölbaşı'nda bizden kaynaklı olumsuz bir durum olmamasına rağmen Yeşilay'a bir tane faaliyet yaptıramadık. Umut ediyorum ki Engelli vatandaşlarımızın azalmasına yönelik önleyici tedbirler çalışmalar artar. İnşallah bu noktada da olumlu bir adım atılmış olur. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü şahsım ve grubum adına kutluyorum"

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 23:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER