Kutlu Doğum Haftası

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumunun 1441. yılı münasebetiyle Gökhan Koçak bir mesaj yayınladı.

Kutlu Doğum Haftası
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav)’in doğumunun 1441. yılı münasebetiyle Gökhan Koçak bir mesaj yayınladı.
             
Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah (cc)'a, salât ve selam Nebiler Nebisi Muhammed Mustafa (sav) a olsun. Yüce rabbimizin sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım muhatap'ının sahibi Peygamber efendimizin kutlu doğumunun miladi (yirmi Nisan ) 1441. Yılına ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bizleri bu güne kavuşturan rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Peygamber efendimizin (s.a.v) kutlu doğumu esnasında meydana gelmiş olan, olaylara şaşırmamalı ve hafife alınmamalıdır. Peygamberimizin doğumundaki gerçekleşen hadiseler ise onun büyüklüğünü ve ileride peygamber olacağını açıkça göstermiştir.
             Dünyada zulüm ve vahşetin kol gezdiği, Yeryüzünde saadetin, mutluluğun ve huzurun kalmadığı Tevhit inancının bozulduğu, küfür ve şirkin yeryüzünü kapladığı, tek yaratıcının yerine kendisine bile faydası olmayan putlara tapıldığı, insanların vahşi hayvanlardan bile azgın olduğu bir zamandı. Zalim'inin zulmü altında mazlumlar yardım bekliyordu.
Canlı mahzun, cansızlar mahzun, gönüller hüzünlü ve âlem mahzundu. Bütün âlimler tarafından bir peygamber geleceği biliniyor ve bekleniyordu. Artık bir uyarıcı ve kurtarıcı gerekiyor, Allahın vadi gerçekleşiyordu. Adı güzel kendi güzel AHMEDİ MAHMUDU MUHAMMED MUSTAFA (sav) geliyordu.
            ''Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim'' hadisi ile günümüzde yok olma yolunda ilerleyen ahlakın önemini vurgulamış, ahlaklı bir hayatın tek numunesi olmuştur. Hz. Muhammed (sav) demek, ahlak, adalet, hoşgörü, ilim, irfan, Allahın davasının davacısı demektir. Hz Muhammed demek, yetimlerin, dulların, gariplerin, düşkünlerin, haksızlığa uğrayanların, kimsesizlerin yardımcısı demektir. Bu ayet beni ihtiyarlattı dediği hud süresindeki,’’Emrolunduğun gibi dost doğru ol !’’ ayetini yaşayan ve ümmetininde yaşamasını isteyen gönüllerin sultan’ı, başımızın taç-ı,bir zat-ı şahaneydi.
             Batılı düşünürler bile ona saygı ve hayranlık duymuşlardır. Bunlardan bazıları şunlardı. JohannWolfgang von Goethe (Alman edebiyatçı şair ve yazar ) şöyle diyordu: “Hiç kimse Hz. Muhammed’in getirdiği mesajdan daha ileri bir adım atamaz. Avrupanın bütün başarılarına rağmen, bizim bütün kanunlarımız, İslâm medeniyetine bakarak çok eksiktir. Biz Avrupa milletleri, büyük medenî imkânlarımıza rağmen, Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız. Şüphe yok ki bu yarışta hiç kimse onu geçemeyecektir.”
 Dünyaca ünlü İrlandalı yazar, George Bernard Shaw ise “İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde, Hz. Muhammed’e her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer o aramızda olsaydı bütün bu sorunları, oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi” demiş ve hayranlığını gizlememiştir.
İskoç asıllı meşhur İngiliz düşünür Thomas Carlyle, peygamber efendimizin insanlık tarihindeki yerini ve önemini anlamış ve şöyle ifade etmiştir.“Kral ve vezirler gibi azamet ve debdebe perdeleriyle gizlenmiş değildi. Kendi hırkasını kendi yamalar, kendi ayakkabısını kendi tamir ederdi. Harbe gider, ashabı ile istişare eder, emirlerini onlarla beraber verirdi.
Nasıl bir insan olduğunu her yönü ile kavminin bilmesi için böyle yaptı. Ona artık, siz ne isterseniz öyle deyiniz. Dünya’da taç ve ihtişam sahibi hiçbir imparatora, yamalı bir hırka içindeki bu insana edilen hürmet ve itaat kadar, yeryüzünde hiç kimseye edilmemiştir. Yirmi üç yıllık dünya imtihanı, gerçek bir kahraman için lüzumlu bütün unsurları taşımaktadır.”
             Büyük dava adamı, üstad Necip Fazıl Kısakürek'in dediği gibi ''Tek cümleyle, Allah'ın, kâinatı yüzü suyu hürmetine yarattığı Sevgilisinin âlemleri manto gibi bürüyen eteğine tutunacak, O'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak, barınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine denk muameleye lâyık görecek bir gençlik'' sözüne tabi olacak nesillere ve toplumlara, vesile olması ve daha nice kutlu doğum haftalarına ulaşmak dileğiyle, bütün İslam âleminin ve Gölbaşı halkımızın kutlu doğum haftasını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.
 
                                                                                                                                 GÖKHAN KOÇAK

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER