Koçak: Aklı olmayan adam iman bile edemez

Gölbaşı Belediye Meclisi, Ocak ayının son toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Koçak: Aklı olmayan adam iman bile edemez
 Ak Parti Grup Başkanvekili Gökhan Koçak, konuşmasına ocak ayının son toplantısı olması sebebiyle basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı.

Koçak, “Öncelikle basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah yasal düzenlemeler olur, özlük haklarınıza, çalışma alanlarınızda daha geniş imkânlarınız olur. Kimseye bağımlı kalmadan ayaklarınız üzerinde durarak; doğru, dürüst, tarafsız haberlerinize devam edersiniz” ifadelerini kullandı.

HAYRIN MEMLEKETİ, YURDU OLMAZ

Gökhan Koçak, “Bilindiği üzere şu anda Gölbaşı’nda mevcut HASVAK Devlet Hastanemiz var. Fakat bu hastane yeterli değil. Belediyemizin çalışmaları ve Maliye Bakanlığımızın da uygun görüşü ile Bahçelievler Mahallesi 118 bin 848 ada, 3 no’lu parselde 6 bin 608 m2’lik bir arsamız var. Bu alan şu anda Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçti ve müteahhit arkadaşlarla ihalesi yapılacak. Arazi toplamda 6 bin 608 m2 inşaat alanı olacak, zemin artı 3 kat olacak, bir de bodrumu olacak. Bu hastanenin yaklaşık olarak tahmini değerini söylüyorum, 5 buçuk milyon ile 6 milyon TL arasında bütçeyle bitirilmesi hesaplanıyor. Benim burada sadece bir çağrım olacak. Hayrın memleketi yurdu olmaz. Gölbaşımızdaki, Ankaramızdaki, Türkiye ve yurtdışındaki hayırseverler eğer yardımda bulunursa seviniriz. Çünkü burası başkanlık yazsısında da görüldüğü gibi Yunus Emre Camii Yaptırma ve Hizmet Derneği’yle ortak yapılacak ve ben de aynı zamanda bu derneğin üyesiyim.

Başkanlık yazısındaki belediyenin yapacağı işlere ait bedel derken de zaten nakdi bir yardım yapma şansınız yok. Bu ne olabilir, çimento yetmediği yerde biz belediye olarak takviye yapacağız. Demirin yetmediği yerde takviye yapacağız. Ama bunun da bir sınırı var. Başkan Bey herhalde artık 300 olur 400 olur, ciddi yardımları olan arkadaşları olacak. Yani belediyenin buradaki yardımdan kastı; yetmediği yerde, sıkıştığı yerde bir takviye yardım yapılacak. İnşallah hayırlara vesile olur. Gölbaşı’nın buna ihtiyacı var” diyerek hayırsever işadamlarından destek ricasında bulundu.

AKLI OLMAYAN ADAM İMAN BİLE EDEMEZ

HASVAK Devlet Hastanesi’nin içler acısı durumunu hatırlatan Koçak “Biliyorsunuz TOKİ yolunda bir sağlık hizmet binamız var, inşallah orası da hizmete girerse Gölbaşı sağlık açısında 2’ye katlar. Şu an HASVAK’ın durumunu görüyorsunuz. İnsanlar sabah 8’de gidiyor, saat 12 gibi geliyor. Aslında bu arsa daha önce bitecekti ama bazı prosedürlerden dolayı yetişemedi. Ben tekrar hepinizden rica ediyorum, sağlık olsun ki iş yapabilelim, sağlık olmadan iş yapılmaz. Aklı olmayan adam iman bile edemez. Onun için Allah hepimize sağlıklı, huzurlu bir yaşamı nasip eylesin. İlçedeki vatandaşlarımızın, gittiğinde 15-20 dakikada sıra alabileceği bir tesis olur inşallah. Bunun için de sizden çevrenize, işadamlarına, hayırseverlere ricada bulunursanız, buraya katkı sağlarsalar memnun olacağız. Neden, çünkü bunu zaten belediyenin kendi imkânlarıyla yapma şartı zor. Bunu dernek yapacak ve dernek yaparken de yeni kanun gereği bir müteahhide ihale ettirmek zorunda. Bir sosyal tesisi dernek yapamıyor, bir müteahhide ihale ettirmek zorunda. İnşallah onun da ihalesi üç beş gün içinde yapılacak. Ya Allah Bismillah deyip başlanacak” ifadeleriyle hastanenin ihaleye gireceği müjdesini verirken, yapım sürecinde desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER