Hastane yönetimi değişti

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan Genel Sekreterlik döneminden sonra birçok il ve ilçede Hastane yönetimleri değişti.

Hastane yönetimi değişti

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni oluşturulan Genel Sekreterlik döneminden sonra birçok il ve ilçede Hastane yönetimleri değişti.

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi yönetimi de ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında değişime uğradı.

YENİ GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU

Yapılan değişiklik kapsamında Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arslan Kağan Arslan eski adayıla DDY Hastanesi’nde Ortopedi Doktoru olarak görevine devam edecek. Başhekim Yardımcılarından Dr. Mustafa Yüce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Başhekim Yardımcısı olarak, Dr. Nevzat Kılıç da Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

Hastane Müdürü Mehmet Kaya da Müdürlük görevini Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde yürütecek.

YENİ BAŞHEKİM SOYHAN

Yapılan değişikliğin ardından Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi’nin yeni Başhekiminin 2007 seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Nurullah Soyhan olduğu öğrenildi.

Hastane Müdürü olarak Mecit Özdemir’in, Başhemşire olarak da Gülsüm Sallı’nın görevlendirildiği gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi’ne Müdürü Yardımcısı ve Başhekim Yardımcısı olarak da 2 ismin görevlendirileceği bildirildi.

BAKANLA TARTIŞAN BAŞHEKİM…

2001 yılında Karabük'e düzenlediği 2 günlük ziyaret sırasında Karabük Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulunan dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, hastane çıkışı Başhekim Nurullah Soyhan'ı personele 6 aydır döner sermaye paylarını ödenmediği gerekçesiyle azarlamış ve Başhekim Soyhan'la tartışmıştı. Olay sonrası istifa ettiğini basın mensuplarına dönerek açıklayan Başhekim Soyhan, Karabük Valisi'ne yazdığı yazılı dilekçesinde istifa etmek istemiş, ancak Karabük Valisi Nafiz Kayalı tarafından makama kabul edilmemişti.
Bu gelişmeler üzerine işinin başına dönen Başhekim Soyhan, birkaç gün sonra ani bir kararla Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı. Soyhan’ın birçok defa görevinden alındığı ve mahkeme kararı ile görevine yeniden döndüğü de gelen bilgiler arasında…

Mükemmellikte Yetkinlik Ödülünün sahibi

Karabük Devlet Hastanesi hastanede mükemmellik modeli öz değerlendirme sonucunda yapmış olduğu hasta ve çalışan odaklı iyileştirme projeleri KALDER tarafından yapılan ziyaret sonrası mükemmellikte kararlılık ödülüne layık görülmüş. Üç aşamadan oluşan EFQM mükemmellik ödülünün birinci basamağı olan mükemmellikte  kararlılık ödülünü alan Karabük Devlet Hastanesi 12-16 Ekim 2009 tarihleri arasında 6 kişilik bir değerlendirme ekibi tarafından Karabük Devlet Hastanesinde incelemeler yapılmış, yapılan araştırma sonucunda Mükemmellikte  yetkinlik ödülü almaya hak kazanmıştı.

Bu incelemelerden sonra mükemmellikte yetkinlik ödülünü almayı hak kazanan Karabük Devlet Hastanesi bu ödülünü 18 Kasım 2009 tarihinde Cumhurbaşkanlığının himayesinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ödül töreninde, Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan aldı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2012, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER