Güvercini 1. olan Burhan Karagöz'den anlamlı bağış

Güvercini 1. olan Burhan Karagöz'den anlamlı bağış

Güvercini 1. olan Burhan Karagöz'den anlamlı bağış
 Anadolu Güvercin Kültürü Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde ünlü Türk Boksçu Sinan Şamil Sam anısına Ankara'da düzenlenen güvercin yarışmasında, Gölbaşı Şoförler Odası Başkanı Burhan Karagöz’ün güvercini Türkiye birincisi oldu.
Boksun efsane ismi "Türk boğası" lakaplı Sinan Şamil Sam anısını yaşatmak için Anadolu Güvercin Kültürü Federasyonu tarafından Ankara'da güvercin yarışması düzenlendi.
Türkiye'nin  81 ilinden yüzlerce güvercin dereceye girmek için mücadele etti. Yarışmaya Gölbaşı adına katılan Gölbaşılı güvercin yetiştiricisi Burhan Karagöz’ün güvercini, birinci oldu. Karagöz birincilik ödülü olan 7 bin liralık ödülü de pandemi nedeniyle çalışamayan güvercin yetiştiricilerine bağışladı. 
Öte yandan Burhan Karagöz’ühn güvercini Türkiye Tüm Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyon Başkanı Aydın Ataman’ın düzenlediği Dünya Turnuvası’nda da 4. Olmuştu. 
GÜVERCİNLERE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ
Yarışmada güvercini birinci olan Burhan Karagöz: "Güvercinleri kendi emeğimiz ile yetiştiriyor ve büyütüyoruz. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Onlarla özel olarak ilgileniyoruz. Bu güvercinlerin yemleri tam zamanında verilir, su ilaç ve yem katkıları gibi diğer etkenler de zamanında verilir. Taklacı güvercinin verdiği heyecanı hiçbir kuş veremez.” diyerek ırk güvercin yetiştiriciliğinin zorluklarına aynı zamanda Bu kadar zorluğa rağmen güvercin yetiştiriciliği ile uğraşmanın büyük keyif verdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER