Gürpınar'ın kitabı tanıtıldı

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası eski Başkanı, Gölbaşı’nın aktif isimleri arasında yer alan Hulusi Gürpınar’ın kitabı ‘Köyden Kente Gölbaşı’ basına tanıtıldı.

Gürpınar'ın kitabı tanıtıldı
HABER: MERVE ŞAHİN

Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Odası eski Başkanı, Gölbaşı’nın aktif isimleri arasında yer alan Hulusi Gürpınar’ın kitabı ‘Köyden Kente Gölbaşı’ basına tanıtıldı.
Gölbaşı’nın kurucu Belediye Başkanı, 1965-1973 tarihleri arasında Gölbaşı Belediye Başkanlığı yapmış Bekir Gönenç’in anlatıldığı kitapta Hulusi Gürpınar ve Bekir Gönenç’in anıları da yer alıyor.
Göl Mekân’da gerçekleştirilen kitap tanıtımına, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası eski Başkanı Hulusi Gürpınar ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ
Gölbaşı’nın kültürel değerlerine sahip çıkma adına diğer çıkacak kitaplarda da Gürpınar’a desteklerini esirgemeyeceğini belirten Yakup Odabaşı, “Gölbaşı’nın yapısal olarak çağdaş olarak gelişmesinin ardından kültürel değerlerimiz mirasımız olan Gölbaşı’nı yarınlara taşımak adına sorumluyuz ve biz Gölbaşı Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Kitapta emeği geçen Hulusi Bey’e sonsuz teşekkürler sunarım. Belediye olarak maddi manevi yanında olacağımızı belirtmek isterim. Kendisi de gecesini gündüzüne katarak gayret gösterdi. Kitabın devamının gelmesi için katkı sağlayacağız. Gölbaşı’nda emeği geçen bir çok aziz insanlar var. Gölbaşı’na bir çivi çakan, yarına umutla bakmamıza katkı sağlayan tüm büyüklerimi saygı ile anıyor, ölenlere rahmet diliyorum. Katkı sağlayan tüm Gölbaşılılara teşekkür ediyorum” dedi.
HİZMET VEREN İNSANLAR UNUTULMUYOR
Odabaşı’nın konuşmasının ardından festival dönemine kadar Sevgi Çiçeği kitabının çıkacağının müjdesini de veren Gürpınar, “Vefalı olmak gerekir. Vefa en insani duygudur. Vefasız toplumun gelişmesi, kalkınması mümkün değildir. Hizmet veren insanlar unutulmuyor. Altın gibi değerleri er geç ortaya çıkıyor. İnsanlar gelecekle ilgili hafızalarını kaybetmiştir ve bu değerlerimiz geleceğe taşınmazsa unutulur. Katkıları ve desteği ile kitabı çıkarmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından tanıtım, üzerinde kitap kapakçığının yer aldığı pasta kesiminin ardından son buldu.
‘Köyden Kente Gölbaşı’ 342 sayfadan oluşurken, Bekir Gönenç’in anı ve şiirlerine de rastlamak mümkün.
 
RESİMLER HAZIRLANIYOR...

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2012, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER