Gölbaşı tek yürek, tek dil

Gölbaşı Belediyesi mart ayı ilk meclis toplantısı Gölbaşı Belediye Meclis Toplantı Salonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, başkanlığında gerçekleşti

Gölbaşı tek yürek, tek dil

Gölbaşı Belediyesi mart ayı ilk meclis toplantısı Gölbaşı Belediye Meclis Toplantı Salonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, başkanlığında gerçekleşti.

İlk toplantıda bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Şimşek, ülke olarak, yüzyılın en büyük afetlerden birini yaşadıklarını ve belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

“Yaraları sarmak için gayret gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz”

Yaşanan depremin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

“Başta ülkemize geçmiş olsun, ülkemizin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Depremzede kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. İnşallah Cenabı Allah bir daha bu acıları bize yaşatmaz diliyorum. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ama Allah’a hamdolsun aziz Türk milleti kurtuluş savaşında elini taşın altına nasıl koyduysa hamdolsun burda da elini taşın altına koydu. Yaraları sarmak için gayret gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Ben Gölbaşı Belediye Başkanı olarak gerçekten ilçemde yaşayan siz değerli meclis üyelerimiz ve Gölbaşı’nda yaşayan hemşerilerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. O gün duygusallaştık kimimiz ağladık, gururlandık aynı zamanda da ama Gölbaşı halkı çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle elini taşın altına koydu seferberlik ilan etti ve Gölbaşına yakışır bir şekilde deprem bölgesi için gelen her yardımı yapmakla yükümlüydük ve yerine getirdik. Allah bir daha bu acıyı inşallah yaşatmasın diyorum”

“Allah böyle bir felaketleri bir daha ülkemize yaşatmasın”

Mecliste söz alan Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu, deprem nedeniyle baş sağlığı dileyerek,

“Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan belki de dünya tarihinde böyle bir afetin ilk defa yaşandığı 24 saatte çok yıkıcı iki büyük depremin olduğu günlerden geçtik. 13 milyon insandan 11 ilimizin etkilendiği binlerce evin ve binlerce konutun yıkıldığı bir dönemi yaşadık. Bu süreçte Belediye Başkanımızın şahsında, Gölbaşı Belediyesi olarak oraya giden, yardım gönderen bütün personellerimize teşekkür ediyoruz. Bizlerde AK Parti grubu olarak bundan sonra ilçemize gelen misafirlerimiz hem ilçe başkanlığı olarak organize olup yerleştirdik, takip ettik, bütün ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalıştık. Böyle günler bizim nasıl asil bir millete mensup olduğumuzu bir kez daha ortaya koymaktadır. Bir insanın dini, dili, siyasi görüşü ne olursa olsun bizler gerçekten çok büyük bir millete mensubuz. Allah böyle bir felaketleri bir daha ülkemize yaşatmasın. Depremin ilk olduğu andan itibaren devletimiz tüm organlarıyla seferber olup sahada elinden geleni yapmıştır.  Bu vesileyle depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum” dedi.

“İlk günden itibaren seferber oldunuz”

İyi Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Saniye çiftçi Ertürk ise taziyelerini ileterek, “Türkiye'nin Arap yarımadasına doğru bir kara kütlesi olarak kaydığı bir deprem yaşadık. Burada Türk milleti her zamanki gibi birlikteliğini yardımseverliğini göstererek bu yaraları sarmaya çalıştı ve hala da devam ediyor. Ben bu noktada hayatını kaybeden herkese baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Bütün hayatı sıfırlanan evi, arabası hiçbir şeyi kalmayan ve artık paranın bile bir anlam ifade etmediği bir noktada olan vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Bu hususta Gölbaşı Belediyesi olarak başkanım size ve tüm çalışanlara teşekkürler ediyorum. Belediyenin tüm imkanlarını kullanarak ilk günden itibaren seferber oldunuz. Bu noktada bizde İyi Parti grubu olarak alınacak her kararda destekçiniziz ve yapılacak bir şeyler varsa da gerek şahsen gerek partimiz adına bizde bu noktada elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi.

Geçmiş olsun güzel yürekler, geçmiş olsun güzel insanlar”

CHP grubu adına söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar; “Deprem bölgesinde canla başla çalışan herkese yürekten sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Yük hepimizin ve ortak mücadele etme günüdür” diyerek şu konuşmayı yaptı;

“Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde 7.6, 7 Şubat'ta Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde depremler meydana gelmiş olup, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Osmaniye, Kilis ve Mersin illerimiz başta olmak üzere birçok il ve merkezlerimizde hissedilmiştir. Sayısız artçıların yaşandığı depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybetmiş olup, binlercesi yaralanmıştır. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun güzel yürekler, geçmiş olsun güzel insanlar. Evet şimdi anladık aslında evimizin çokta küçük olmadığını ya da çokta soğuk olmadığını. Yattığımız yatağı, üzerimizde ki yorganın markasının çokta önemli olmadığını ya da yediğimiz yemeğin tuzunun, salçasının, etinin, sebzesinin az ya da çok olmasının çokta önemli olmadığını. Yemeğinizin beş on dakika gecikmesinin önemsizliğine, ballandıra ballandıra anlattığınız telefonunuzun, arabanızın markasının ve zenginliğinizin çok önemli olmadığını ya da milyonlarca liraya aldığınız konutun belki de mezarınız olabileceğine”

“Depremler ve afetler öldürmüyor, ihmaller öldürüyor”

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Fikret Bahadan ise ülke olarak gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek;

“Hemen hemen Hatay'da da gördüğümüz gibi diğer illerde de çok ciddi hasarlar var. Biz Belediye Meclis üyesiyiz, belediyedeyiz. Yani şuna karşıyım, deprem olduktan sonra oturup ağlamaktan, karalar bağlamaktansa bunların önleminin alınması noktasında bir şeyler yapmak gerektiği kanısındayım.  Bunlara hazır olmak lazım. Arkadaşlarımız burada söylediler. Ölenlere rahmet, kalanlara da sağlık diliyorum. Zaten Devletimiz ve Sivil toplum örgütleri el ele verdi yaraları sarmak için uğraşlar içerisindeler. Ama asıl dikkat çekilmesi gereken konu belediyeler, inşaatların yapılmasında sorumlu olan en büyük birimdir. Bugünden itibariyle gelecek depremlerin veya afetlerin önüne geçmek için ciddi bir şekilde bunların önlemlerinin alınması lazım. Eğer biz üzerimize düşen görevleri yaparsak depremler ve afetler öldürmüyor, ihmaller öldürüyor. Yani Hatay'da 250 daireli bir rezidans kibrit kutusu gibi yıkılıyor. Bunu yaparken önlemlerin alınması lazım ve Belediyelerin gerekli kontrolleri yapması lazım ve devletimiz nezdinde Belediyelerin bugüne kadar 17 Ağustos depremi olmasına rağmen hala buradan bir ders çıkartmamışsak şunun altını çizmek lazım. Bu depremleri afetleri ne unutacağız ne de unutturacağız. Bu bizim her zaman aklımızda olması gereken bir sorun. Çünkü bu ülke deprem bölgesindedir. Yaşadığımız her alanda depremin ne zaman nerede olacağı belli değildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER