Gölbaşı tarıma ve turizme kazandırılıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattı.

Gölbaşı tarıma ve turizme kazandırılıyor

Tarımsal üretimi canlandırmak için Kent Çiftliği projesine hız verdiklerini kaydeden Başkan Ramazan Şimşek, “Her yaş grubundan kentli için doğa ve toprak ile temas edebilecekleri bir kentsel açık alanın oluşturulmasına zemin hazırlayacağız” diye konuştu.

HİLAL KART, DAR GELİRLİ VATANDAŞIN YANINDA

İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak amacıyla Hilal Kart projesini devreye soktuklarını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, şehit-gazi yakınları ile dul, yetim ve öksüzler olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, son bir yılda 7 bin 250 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırdıklarını söyledi.

Seçimlerden önce vatandaşa vadettiğiniz projelerin ne kadarını sonuçlandırdınız?

ATO TEMSİLCİLİĞİ: Ankara Ticaret Odası’na (ATO) kayıtlı üyelerin işlemlerini yapabilmek, Ankara merkeze gitmeden ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek için 2019’da ATO temsilciliğini hayata geçirdik.

GRİ SULARIN GERİ KAZANDIRILMASI: Hayata geçirdiğimiz “Gri Suların Geri Kazandırılması” projesi ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Projemiz sayesinde; küvet, lavabo ve duştan gelen gri sular arıtılarak, yağmur suları ise depolanarak sulama, yıkama ve rezervuar suyu olarak kullanılacak.

ENGELSİZ GÖLBAŞI: Nisan 2020 yılında engelli vatandaşlarımızı düşünerek; engelsiz bir Gölbaşı olma yolunda pek çok adım attık. Bireysel farklılığı olan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran işlere imza atarak; 4 farklı noktaya şarj istasyonu kurduk. Engelsiz oyun parklarının kurulumu için de etüt çalışmalarına başladık.

GÖLBAŞI KENT KONSEYİ: İlçemizde faaliyet gösteren kamu kurumlarımız, akademisyenlerimiz, muhtarlarımız, birliklerimiz, derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın yer aldığı “Gölbaşı Kent Konseyi”ni Ekim 2020 tarihinde hizmete açtık.

BİSİKLET YOLU: 1. Etap Bisiklet Yolu projemizi tamamladık. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Gölbaşı Mogan Gölü’nün güzellikleri eşliğinde bisiklet sürme keyfini Gölbaşılı vatandaşlarımıza yaşatıyoruz.

ET ENTEGRE TESİSİ: Et Entegre Tesisi Canlı Hayvan Pazarı ve Et Satış Üniteleri projemizi hayata geçirdik. Tarım fuarının da yapılacağı bir alan inşa ettik. Salgın sürecini de dikkate alarak hijyenik kuralların ön planda olduğu bir alan tasarladık.

‘VATANDAŞA, ESNAFA VE YEREL SANATÇILARA DESTEK’

Gölbaşı Belediyesi olarak salgın sürecinde ilçe esnafının sıkıntılarını karşılamak üzere neler yaptınız?

‘Gerekirse projelerimizden vazgeçeriz ama esnafımızdan, vatandaşımızdan asla vazgeçmeyiz’ diyerek 1000 TL’lik esnafa destek müjdemizi açıkladık. Başvurularını tamamladığımız projemiz ile 1500 esnafımızın yüzünü güldürdük. Yerel sanatçılarımıza da bu süreçte 1000 TL’lik nakdi yardım desteğinde bulunduk. Özellikle salgın sürecinde bir hayli zorlanan esnafımızın destek paketlerini de eksik etmedik.

Dar gelirli vatandaşlara yardım eli uzattığınız Hilal Kart projesini nasıl hayata geçirdiniz?Vatandaşlar bundan nasıl faydalanıyor?

Öncelikle şehit-gazi yakınları ile dul, yetim ve öksüzler olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerimizi koruyup kollayacak bir adım attık. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ‘nakit’ yardımını sağlayabilmek ve bu nakit desteğini Paylaşım Noktamızda kullanabilmeleri amacıyla Hilal Kart projemizi devreye soktuk. Son bir yılda 7 bin 250 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı ulaştırdık. Aynı zamanda diğer ihtiyaçlar hususunda da 5 bin 750 aileye ulaştık. 1524 kişi bir yıl içinde Hilal Kart ile buluştu. Bu sayıyı yıl sonuna kadar daha da arttırmayı amaçlıyoruz.

‘SANATSAL KURSLAR, SOSYAL FAALİYET PROJELERİ’

İlçenizdeki çocuk, genç, kadın ve emeklilere yönelik geliştirdiğiniz sosyal faaliyet projelerinden bahseder misiniz?

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz ve salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız kurslarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bağlama, gitar, keman, bale, piyano, tiyatro, ney, şan, resim, nakış, taş bebek, kumlama, yumurta oyma sanatı, seğmen branşlarında kurslar vereceğiz.

Çok yakında bin 500 metrekare kapalı inşaat alanına sahip tesis alanında dağcılık ve buz pateni tesisleri de yer alacak. Aynı zamanda uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağımız Uluslararası Bilardo Kompleksimiz de hizmete girecek.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizi de unutmadık. Gençlerimizi “Soru Kampüsü” ile buluşturduk.

Gölbaşılı gençlerimizin hayatlarını şekillendirecek olan üniversite sınavlarına başarılı bir şekilde hazırlanabilmeleri, hedeflerine ulaşabilmeleri için yapay zekâ sistemini de hizmetlerine sunuyoruz.

Gölbaşılı kadınlarımıza gelir kapısı olacak Kadın Üretim Kooperatifi’ni de çok yakında hizmete açıyoruz. Kadın Üretim Kooperatifi’ni kurmaktaki amacımız; kadınlarımızın ekonomik anlamda bağımsızlığını sağlamaları.

Emeklilerimizin sosyalleşmelerini sağlayacak Emekli Konağımız salgın sebebiyle kapılarını açamadı. Tamamlanan konağımız emeklilerimiz için çok yakında hizmete girecek. 3-6 yaş Gündüz Bakım ve Kreş Evi projemizi de tamamladık fakat aynı sebepten açamadık. Onu da çok yakında hizmete sunacağız.

‘UMUTLU YAŞAM UYGULAMA MERKEZİ (UYUM)’

Engelli bireylerin hayat koşullarını kolaylaştırmak ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi’nin (UYUM) çalışmalarından bahseder misiniz?

10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) kapılarını açtı. Engelli bireylerimize rahatlıkla kullanabilecekleri park ve spor aletleri, ekili bahçelerimizde bolca vakit geçirebilecekleri hayvanlar, toprakla buluşabilecekleri ekili alanlar, güvenlik girişi, misafir otoparkı ve engelli servis aracı ile haftanın her günü hizmet sunuyoruz.

Alanımızın içerisinde bilgisayar ve bilişim atölyesi, halk oyunları ve ritim, sinevizyon atölyesi, seramik atölyesi, yiyecek ve içecek atölyesi, el sanatları atölyesi olarak hizmet veriyoruz.

‘NOSTALJİK TRAMVAY VE ÜNİVERSİTELİLER CADDESİ...’

Bünyesinde kültürel değerler barındıran Gölbaşı’nın turizm olanaklarını geliştirmek için hangi çalışmaları yürütüyorsunuz?

1992 yılında Çevre Otoyolu inşaatı sırasında dinamit patlaması sonucu gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağaramız çabalarımız sonucu turizme açılıyor. Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağarada; ziyaretçilerimize keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak kafeterya ve sinevizyon salonu bulunacak. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz.

İlçemizi cazibe merkezi hâline getirecek bir diğer projemiz de Nostaljik Tramvay projemiz. Kent içi ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak ve turizme katkı sağlayacak projemiz Üniversiteliler Caddesi’nden başlıyor, Atatürk Sahil Parkı’nda son buluyor. Fizibilite çalışmaları biten projemizi yakın zamanda hayata geçireceğiz.

Gölbaşı’nın sosyal yaşamını hareketlendirecek ve gençlerin yeni gözdesi olacak Üniversiteliler Caddesi projesi de hem Ankara hem de Gölbaşı için büyük önem taşıyor. 30 adet iş yeri, sinema ve yaşam merkezinden oluşan, içerisinde kendi yürüyüş caddesi ve meydanı bulunan, merkezinde üniversite öğrencileri ve Gölbaşılıların sosyal hayatını zenginleştirmeyi amaçlayan projemiz, 11 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek.

TARIMSAL ÜRETİME HIZ VERECEK KENT ÇİFTLİĞİ’

Gölbaşı’mıza yeni bir misyon katacak olan, çok önem verdiğimiz projelerimizden biri Kent Çiftliği projesi. Gölbaşı ekonomisinde önemli bir payı bulunan tarımı canlandırmak için Ankara Kalkınma Ajansı ile “Kent Çiftliği Projesi Fizibilite’’ çalışmasını başlattık.

Bu projeyle; bostanları, seraları, açık hava etkinlik alanı, mini müze yapısı, butik işleme tesisleri, küçük ölçekli hayvan barınakları, eğitim olanakları, kafesi, doğal ve yerel ürün satış birimleriyle, her yaş grubundan kentli için doğa ve toprak ile temas edebileceği, kendini rehabilite edebileceği bir kentsel açık alanın oluşturulmasına zemin hazırlayacağız.

Doğal yaşama dönüşün öneminin daha fazla anlaşıldığı bu günlerde Gölbaşı’nda kurulacak olan Cumhuriyet Köy ile de bir ilke imza atacağız.

2 bin dönümlük alan üzerine kurmuş olduğumuz köyümüzde vatandaşlarımız imarlı ve yasal hobi bahçelerine kavuşmuş olacaklar.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2021, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER