Gölbaşı Şehir Geçişi sonunda açıldı!

Gölbaşı Şehir Geçişi sonunda açıldı!

Gölbaşı Şehir Geçişi sonunda açıldı!

Gölbaşı Şehir Geçişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü'nden katıldığı canlı yayın bağlantısıyla hizmete açıldı.

Yıllardır Gölbaşı’nın kronik problemi haline gelen Gölbaşı Şehir Geçişi nihayet açıldı.

Yapımına 2018 yılında başlanan ve yapım aşamasında Gölbaşılının çilesi haline gelen Gölbaşı Konya Yolu alt yolu geçidi bugün hizmete açıldı.

Açılışa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin,MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Sadir Durmaz, Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Gölbaşı İlçe Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan,Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek,  Ak Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Yüksel, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Ak Parti İlçe Başkan Selim Akceylan, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Hacı Turan, Orhan Yeğin, Zeynep Yıldız, Lütfiye Selva Çam ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Alt geçidin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gölbaşı Şehir Geçişi ile kent içi trafik akışının rahat bir nefes alacağını belirterek, "Proje ile yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlayacağız." dedi..
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a törene teşriflerinden dolayı teşekkür eden Karaismailoğlu, töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 101'inci yıl dönümünde yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, kara, demir, deniz ve hava yolu yatırımlarını bir bir hizmete aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin geleceğini yeniden şekillendirmek, bölgemizde ve dünyada liderliğimizi tesis etmek için ulaştırma ve haberleşme altyapımızın önemi çok büyük. Ülkemizin bütünsel kalkınmasına omuz vermek üzere doğu-batı ve kuzey-güney aksında kesintisiz hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım altyapısını tamamlıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Gölbaşı Şehir Geçişi de bu bakış açısının bir neticesi olarak ortaya koyduğumuz eserlerimizden biridir."

"GÖLBAŞI'NDAN GÜNDE ORTALAMA 85 BİN ARAÇ GEÇİYOR"
Ankara'dan Akdeniz ve Güneydoğu'ya ulaşımı sağlayan kara yollarının geçiş noktasında yer alan Gölbaşı'ndan günde ortalama 85 bin araç geçtiğini belirten Karaismailoğlu, "Gölbaşı Şehir Geçişi ile ilçe içindeki transit geçiş ortadan kalkacak, kent içi trafik akışı rahat bir nefes alacaktır." dedi.

Karaismailoğlu, Ankara-Konya yolunu, 3,6 kilometrelik kesimini genişleterek, iki yönde 3 şeritli ana, 3 şeritli yan yol olmak üzere toplam 12 şeritli hale getirdiklerini belirtti.

"ŞEHİR İÇİNDEKİ EGZOZ SALINIMI AZALACAK"
Şehir geçişinde 490 metresi kapalı geçiş olmak üzere, toplamda 967 metre uzunluğunda alt geçit köprüsünü tamamladıklarına işaret eden Karaismailoğlu, "Geçişin hizmete açılmasıyla Ankara-Konya Yolu'nda şehirlerarası transit geçiş ile şehir içi trafik ayrılacaktır. Bu şekilde araç trafiği, alt geçit ile kesintisiz akacaktır. Bugünden sonra bu geçişteki dur-kalk beklemeleri sona erecek ve şehir içindeki egzoz salınımı azalacaktır." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, "Proje ile zamandan 163,3 milyon lira, akaryakıttan 12,8 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 176,1 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Bu sayede bölgemizdeki sanayi ve tarım kuruluşlarımız hız ve zaman kazanarak, daha verimli nakliye imkanlarına kavuşarak rekabet güçlerini artıracaktır." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun ardından telekonferans yöntemiyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uzunluğu 967 metreyi bulan 352 milyon liralık bu yatırımın hayata geçirilmesinde emeği olan kurumları, işçisini, mühendisinden herkesi tebrik ederek, bu projeyle İstiklal harbinin yönetildiği, Cumhuriyetin kurulduğu Ankara'ya yeni bir nefes borusu daha açtıklarını ifade etti.

Şehir içinde de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mahalli idareler vasıtasıyla çok sayıda yol ve metro projesini kente kazandırdıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu projelere karşı nasıl direnişler sergilendiğini, hangi yalan ve iftira kampanyalarının yürütüldüğünü daha dün gibi hatırlıyoruz. Halkçılık adına halk düşmanlığı, çevrecilik adına vandallık, insan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen ülkemizin her şehri gibi Ankara'yı da geliştirdik güzelleştirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz. Buna rağmen kimi eksikler, hatta yapılan kimi yanlışlar yok mudur? Elbette vardır."

- "Yönetim ve siyasette gönül seferberliği anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz"

Akıl ve vicdan sahibi herkesin Ankara'nın şehircilik alanında son çeyrek asırda daha önceki dönemlerle karşılaştırılamayacak büyük mesafe kat ettiğini kabul edeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne geçmişlerinde ne de bu günlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir yatırımları, hiçbir başarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Ülkeye hizmet edenlerin üzerine her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerindeki taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını ise görmezden gelen bu zihniyetin ipliğini pazara çıkarmakta kararlıyız. Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar tepeden tırnağa tüm bünyeyi saran bu kokuşmuşluğun milletimizden kaçırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah'ın rızasını ve milletimizin desteğini kazanmak için aynı anda birçok cephede verdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, tereddüt göstermeyeceğiz. En büyük şerefin, en büyük payenin, en büyük siyasetin milletimize eser kazandırma, hizmet etme, ülkemizin itibarını yükseltme olduğu inancıyla gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. İnsanlarımızın kalbinden kopup gelen bir Allah razı olsun nidasından daha büyük bir mükafat olmadığını bilerek yönetim ve siyasette gönül seferberliği anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz."

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER