GÖLBAŞI MOGAN VE EYMİR'DEN İBARET DEĞİL

Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği ( Göl-Der ) Başkanı İsa Ömercan Gölbaşı’nda yaşayanları insanların çoğunun İlçesini tanımadıklarını ve tanımak içinde fırsat oluşturmadıklarını belirterek, “Gölbaşı Fırsatlar Kenti’dir.”dedi.

GÖLBAŞI MOGAN VE EYMİR'DEN İBARET DEĞİL
 Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği ( Göl-Der ) Başkanı İsa Ömercan Gölbaşı’nda yaşayanları insanların  çoğunun İlçesini tanımadıklarını ve tanımak içinde fırsat oluşturmadıklarını belirterek, “Gölbaşı Fırsatlar Kenti’dir.”dedi.

 

GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan; ‘‘Gölbaşı’nda yaşayan insanlarımıza Gölbaşı’nın ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatıp, göstermeye çalışıyoruz.  Burası, sadece başkentin değil, orta vade de Orta Anadolu Bölgesi’nin, uzun vade de Türkiye’nin sayılı turizm kenti olabilir.

GÖLBAŞI MOGAN VE EYMİR'DEN İBARET DEĞİL

     Gölbaşı sadece Mogan ve Eymir Gölleri’nden ibaret değildir.  Dünya’da sadece burada yetişen Sevgi Çiçeği’miz vardır. Bu yıl bu çiçeklerimiz açmadı. Kime nasıl küstü! Bilemiyorum. Andezit Taşı fabrikaları, El Yapımı Bıçak atölyesi,  Açılmayı bekleyen Damlataş Mağarası, Gölbaşı çevresindeki tarihsel kalıntılar ve kısa vade de kullanılabilecek doğal yaşam alanları  var. Bunların yanı sıra üniversite kentidir. Konya yolu bölgesinde Türkiye’nin en büyük fabrikaları ve birçok önemli kamu ki, kurumu da Gölbaşı’nda yer almaktadır.

HEDEF BELİRLENMELİ

 Yani neresinden bakarsak bakalım, Gölbaşı gerçekten önemli bir yerleşim alanıdır. Fırsatlar kentidir.  Burada yapılması gereken hedef belirlemektir. Yol haritası çizip, kısa, orta ve uzun vadede hedefler belirlemektir. 2023 yılı hedefi, 2071 yılı hedefi gibi belirlenecek yol haritası ve hedefler birçok sorunları da kendiliğinden ortadan kaldıracaktır.

GÖLBAŞI FIRSATLAR KENTİ

     Gölbaşı’nda sosyalleşme konusunda projeler üretilmesi gerekiyor. Sosyal insanlarımız diğer ilçelere göre fazlaysa da bize göre azdır. Sosyal insanların teşvik edilmesi ve sosyalleşmenin önünün açılması da ilçemizin gelişmesine katkı verecektir.  Kimse tek başına Gölbaşı’nı biryere götüremez, hatta kendisini de götüremez. Bu ister siyasal anlamda, hem de sosyal anlamda olsun. Sosyal dinamiklerimizin çoğalması için elimizden geleni yapmalıyız.Fırsatlar kenti Gölbaşı’nda öncelikle halkımıza bu fırsatların neler olduğu anlatılmalı, tanıtılmalı ve yaşatılmalıdır.”dedi

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2013, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER