Gölbaşı Kırmızı Et Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kaya'dan bayram uyarıları

Ramazan ayının bitmesi dolayısıyla mübarek kurban bayramı yaklaşmaktadır. Kurban Bayramına sayılı günler kala hayvan pazarları kurulup, pazarlıklar yavaş yavaş başlarken kurbanlık alacak ve dini vecibesini yerine getirecek olan bütün vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz.

Gölbaşı Kırmızı Et Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kaya'dan bayram uyarıları

Kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşlarımız hayvanlarını seçerken 
2 yaşını tamamlamamış (kapak açmamış) hayvanı alanda, satanda vebal altındadır. Yaşını doldurmamış hayvanın kesinlikle alınmaması gerekmektedir. Bu konuya hassasiyetle yaklaşmanızı rica ediyoruz. 
Kurbanlıklarınızı bugün işin içine girmeye çalışan büyük firmalardan değil de, bu işin gerçek sahipleri olan ÜRETİCİLERDEN almanızı rica ediyoruz.
Hayvanlarınızı seçerken tüyleri parlak, sağlıklı görünen ve kulak küpesi olan hayvanları tercih ediniz.
Kurbanınız kesilirken eğer imkânınız varsa lütfen başında durunuz ve kesen kişinin bugün bize gerekli kılınan dini vecibeleri yerine getirip getirmediğini kontrol etmenizi rica ediyoruz.
Kurban kesimi bir ibadettir. Kurban kesimi Allah’a yaklaşmak, muhtaçla paylaşmaktır.
    Malum ülke şartları, enflasyon oranları, artan girdi maliyetleri, yem, mazot, işçilik, elektrik vb. giderleri göz önünde bulundurarak sürdürebilirlik ve üreticilerin devamlılığı açısından bizde Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu olarak 2022 kurbanlık canlı baskül fiyatlarını açıklıyoruz:
2022 YILI KURBANLIK CANLI KG/TL FİYATI:
Büyükbaş Dana: 65.00 TL
Büyükbaş Düve: 60.00 TL


Gölbaşı İlçesi Kırmızı Et Üreticiler  Birliği Yön. Krl. Bşk.
                 Cuma KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER