Gölbaşı hayvancılığın merkezi olacak

Tarım ve hayvancılık projelerine önem veren ve bu alanda çalışmalara hızla başlayacaklarını sıklıkla ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor.

Gölbaşı hayvancılığın merkezi olacak
 Tarım ve hayvancılık projelerine önem veren ve bu alanda çalışmalara hızla başlayacaklarını sıklıkla ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor.

 Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 2020 yılının ilk hizmet müjdesini verdi. Başkan Şimşek, Gölbaşı’na yeni ve modern bir Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı’nın yapılması için çalışmalara başlandığını açıkladı.  

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek hayvancılık sektörünün en önemli eksiklerinden biri olan mezbahane sorununun çözümü için kolları sıvadı. Hayvancılık sektörünün önemli ayaklarından biri olan Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı sorunu, yapılacak olan modern tesis ile birlikte  ortadan kalkacak. 

GÖLBAŞI’NA MODERN KURBAN SATIŞ, KESİM MERKEZİ VE CANLI HAYVAN PAZARI 

Başkan Ramazan Şimşek, hayvan yetiştiricilerinin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarlayabilecekleri, adaklık kurban dahil tüm hayvanların hijyenik ve modern bir ortamda kesiminin gerçekleştirilebilmesini sağlamak amacıyla Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı kuracaklarını açıkladı. 

100 DÖNÜMLÜK ALANA KURULACAK 

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılacak olan modern Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı’nın Oğulbey mahallesinde yaklaşık 100 dönümlük geniş bir arazi üzerinde kurulacağını açıklayan Başkan Şimşek,  Bakanlıktan gerekli olan arsanın kiralandığını ve resmi yazışmaların da tamamlandığını açıkladı. 

AVRUPA STANDARTLARINDA OLACAK 

Yapılacak olan tesisin Avrupa standartlarına uygun olacağına dikkat çeken Başkan Şimşek

“Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Ankara’da hayvancılığın merkezi Gölbaşı olacak. Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı’nın hizmete girmesiyle birlikte Gölbaşı’nın önemli sorunlarından bir tanesine daha neşter vurmuş olacağız. Bu modern yapı 365 gün yaşayan bir tesis olarak hizmet verecek” dedi.

 VATANDAŞLARA SÖZÜMÜZ VARDI 

Gölbaşı’nın hayvancılık bakımından azımsanamayacak bir seviyeye sahip olduğunu dile getiren Başkan Şimşek “ Şu anda kayıtlı 129 bin 100 küçükbaş ve 29 bin 400 büyükbaş hayvan  yetiştiriciliği yapılıyor. Buna bağlı olarak çevre ilçelerimizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayılarını da göz önüne aldığımızda yapılacak olan tesisin ne denli büyük bir sorunu çözeceği ortadadır. Ayrıca hayvancılık anlamında da, üretim ve yetiştiricilik noktasında da artıları olacak. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte  Gölbaşı’na çok büyük ekonomik katkıları ve yansımaları olacak.Kısa bir zamanda Avrupa standartlarında olacak Mezbahane, Kurban Kesim Merkezi ve Canlı Hayvan Pazarı’nın projelendirme çalışmalarına başlayıp Kurban Bayramı öncesinde bitirmeyi planlıyoruz. ”diye konuştu.

 ÇEVRE İL VE İLÇELERE DE HİTAP EDECEK 

Tesis içinde kurulacak olan  Canlı Hayvan Pazarı’nın Gölbaşı ekonomisine ciddi anlamda katkı sunacağının altını çizen Başkan Şimşek, Canlı Hayvan Pazarı’nın sadece Gölbaşı’na değil, çevre il ve ilçelere de hitap edeceğini söyledi. Başkan Şimşek “Tesis ile birlikte, alıcı-satıcı memnuniyeti sağlanırken, güvenli bir alışveriş ortamı sağlanacak, çevre-toplum sağlığı, hayvan refahı ve hayvan hastalıklarını önleme adına da önemli bir adım atılmış olacaktır.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER