Gölbaşı Belediyesi'nden yeni uygulama!

Gölbaşı Belediyesi, yeni iş yeri açacak olan esnafları bilgilendirmek ve oluşabilecek mağduriyetleri giderebilmek için ALO RUHSAT hattı kurdu.

Gölbaşı Belediyesi'nden yeni uygulama!

 Gölbaşı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından kurulan ALO RUHSAT hattı “ 485 54 54” numaralı telefonla hizmet verirken,  iş yeri açmak isteyen esnaflar görevli personeller tarafından iş yeri açma ruhsatıyla ilgili tüm işlemler hakkında detaylı olarak bilgilendiriliyor.

 

RUHSAT ÖNCESİ UYGUNLUK KONTROLÜ

 

Öte yandan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı birimler, iş yeri açılmak istenen mekanda incelemelerde bulunarak, mekanın ruhsat almaya uygun olup olmadığını da kontrol ediyor.

 

“BELEDİYEYE DANIŞMADAN İŞ YERİ AÇMAYIN”

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, esnafın iş yeri açmadan önce mutlaka belediyeye danışmaları gerektiğini hatırlatarak “İş yeri açacak esnafımızın iş yerini açmadan önce çalışma ruhsatını alması gerekiyor. Aksi takdirde dükkan için yaptığı masraflar zayi oluyor. Biz çalışma ruhsatını mekana göre veriyoruz.” dedi.

 

İş yeri açılacak binanın durumunun iş yeri çalışma ruhsatı için önemli olduğunun altını çizen Başkan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Ruhsat vermemiz için binanın imarla ilgili her hangi bir sıkıntısı olmaması gerekiyor. Bazı esnaflarımız iş yerini açıyor çalışma ruhsat işlemlerini sonra yaptırmak istiyor. İşte bu aşamada sıkıntı yaşıyor.Açtığı iş yerinin mekanı, imara ya da kanuna uymuyor. Biz esnafımızın mağdur olmaması için belediyeye danışmadan iş yeri açmamalarını istiyoruz. Esnafımızın mağdur olmaması için ALO RUHSAT hattını kurduk. ”

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER