Erdoğan, Neşet Ertaş İle Veda Etti

Erdoğan, Neşet Ertaş İle Veda Etti Seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep..

Erdoğan, Neşet Ertaş İle Veda Etti
 Erdoğan, Neşet Ertaş İle Veda Etti

Seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı son konuşmasında, dava arkadaşlarına Neşet Ertaş’ın seslendirdiği “Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm” türküsüyle veda etti.
Ahmet Davutoğlu’nun tek aday olarak girdiği genel başkanlık seçimlerinde 1382 oy alarak AK Parti’nin yeni genel başkanı olurken, Ahmet Davutoğlu partililerinden tam not aldı.

İLKLERİN PARTİSİ OLMUŞTUR AK PARTİ

Recep Tayyip Erdoğan’ın son kez genel başkan olarak konuşma yaptığı kongre’de her zaman ilklerin partisi olduklarını dile getirerek konuşmasına başlarken, “Gençler sizler bu milletin umudusunuz. Sizlere her zaman güvendim, her zaman inandım. Siz dağ taş demediniz, durmak yok yola devam dediniz. İşte bu teşkilat 10 Ağustos’ta bir tarih yazdı. Bunun neticisinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine şahit olmadınız, bizzat kendi ellerinizle inşa ettiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Ak Parti unutmayın her zaman ilklerin partisi olmuştur.” Dedi.

HER ZAMAN SİZİNLE OLACAĞIM

Parti’den ve partililerden uzaklaşacağı eleştirilerine karşı Erdoğan, “AK Parti’nin genel başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı görevinde son saatlerime girmiş bulunmaktayım. Sizler şimdi yeni genel başkanımızı seçeceksiniz. Genel Başkan ve Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu ismini sizin için belirledik. İstişarelerimizi yaptık, Davutoğlu kardeşimizle birlikte çok sayıda isim çıktı ancak çoğunluk Davutoğlu’ndan yanaydı. Şahsım bu partinin kurucu genel başkanı olarak, her daim sizlerle birlikte olacağım. Anayasal ve yasal yetkiler çerçevesinde şüphesiz ki tarafsızlığımızı etkilemeden sizlerin yanına geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

ARTIK VEDA VAKTİDİR

Konuşmasının sonlarında veda kısmına ayıran Erdoğan, burada Kırşehirli halk ozanı, saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ın sözleri ile veda etti. Erdoğan, “Artık vedanın ve ayrılığın vaktidir. Merhum Neşet Ertaş Ustadın o muhteşem sesi ve yorumuyla dillendirdiği gibi HASRET ETTİ BİZİ KAVİM GARDAŞA, BİR AYRILIK BİR YOKSULLUK BİR ÖLÜM” İfadelerini kullandı.

İŞTE O VEDA ANI
VE
İŞTE O NEŞET ERTAŞ TÜRKÜSÜ:


Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER