Endişe Duyuyoruz

MHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı da basın açıklaması yaparak, proje ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak için açıkladığı Viyadük Projesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Gökçek’in açıkladığı projeye olumlu bakanların yanı sıra projenin Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğünü daha da tetikleyeceğini savunanlar da var.

NE GETİRECEK, NE GÖTÜRECEK!..

MHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı da basın açıklaması yaparak, proje ile ilgili endişelerini dile getirdiler. MHP gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, parti teşkilatında  yaptığı açıklamasında, yapılması planlanan Viyadük Projesi ile ilgili olarak gölbaşı’nda yaşayan herkese görevler düştüğünü belirterek, “Yapılacak her proje, atılacak her adım, alınacak her karar Gölbaşı’nın gelişim alanlarını ve gelecekteki kimliğini belirleyecektir. Gölbaşı’nın yol haritasını belirleyecek böylesine önemli bir projede bizim parti olarak takınacağımız tavır bu projenin hangi siyasinin işine yarayacağı değil, halkımıza ve şehrimize ne getirip ne götüreceği olacaktır” dedi.

ENDİŞE DUYUYORUZ!..

MHP İlçe teşkilatı olarak bu proje ile ilgili endişeleri olduğunu vurgulayan Aksoy, “Bu projenin şehrimizin ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmadığı gibi bölünmüşlüğü parçalanmaşlığa dönüştürmesinden endişe duyuyoruz… Bu projenin şehrimizin ortasında bir Berlin duvarı gibi durmasından endişe duyoruz. Bu bu projenin Gölbaşımızı Doğu Gölbaşı, Batı Gölbaşı gibi iki ayrı parçaya ayırmasından endişe duyuyoruz. Bu projenin şehrimizin siluetini, görüntüsünü bozmasından, bir cazibe merkezi olmaktan çıkarmasından endişe duyuyoruz. Bu projenin başta yol kenarlarındaki esnaf ve bina sahipleri olmak üzere Gölbaşı ekonomisine zarar vermesinden endişe duyoyoruz. Bu projenin neden olacağı kazalardan, mal ve can kayıplarından endişe duyuyoruz. İçinden Viyadük geçen şehrimizde bu viadüklerin kaldırılması tartışılırken, viyadükten uçan tır haberleri hafızalarımızda duruken bir oldu bitti ile şehrimizin ortasına bir beton ve demir yığını konulmasından endişe duyuyoruz” dedi.

BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI YANLIŞ

Gölbaşı’nda yapılan anketle ilgili olarak da, “Şehrimizin ikiye bölünmüşlüğü -ben yaptım oldu mantığıyla çözülemez” diyen Aksoy sözlerini şöyle sürdürü: Şehrimizin ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır? Bu sorunun cevabı sadece iki seçenekli bir anketle bulunamaz. Bu sorunun cevabı şehir planlamacıları, mimarlar, ekonomi ve sosyal bilim uzmanlarınca araştırılıp tartışalarak bulunabilir. Şehrimizin ikiye bölünmüşlüğü -ben yaptım oldu mantığıyla çözülemez. Bu meseleyi çözecek olan Gölbaşı’nın dinamiklerini, mimarlarını, mühendislerini, şehircilik uzmanlarını ortak akıl noktasında buluşturmaktır. Her iki taraftaki en yüksek binamızın 20 metreyi geçmediği Konya yoluna 25 metre yükseklikte ve 1200 metre uzunluğunda bir viyadük yapılmasını siyasi kaygı ve hesaplardan uzakta aklın, bilimin, şehir planlamasının ışığında değerlendirmek ve tartışmak gerekira” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

MHP İle Teşkilatı olarak konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Aksoy, “Endişelerimizi halkımızla paylayacak, konunun takipçisi olacağız. Gölbaşımızın yol haritasını Gölbaşılı hemşrelerimizle birlikte çizeceğiz” dedi.

PROJE TARTIŞILMALI

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Viyadük Projesi’nin dışında bir çok alternatifin bulunacağını söyleyen Aksoy, “Alt geçit olur, tünel olur, yolun traşlanması olur. Ahiboz çevre yolunun yapılması ile buradaki yükün bir kısmını çözer. Dünyanın hiçbir yerinde yol üzerinden geçipte ticaretin canlandığı olmamıştır. Bu projenin oturup tartışılması gerekir.  Yapılan ankette alternatifli bir anket değildi. Burada 3-5 seçenekli anket olması gerekirdi” dedi.

REFERANDUM YAPILSIN

Aksoy, viyadük projesini Gökçek’in seçim yatırımı olduğunu belirterek, “3 yıldır bu proje yoktu da neden bugün var. 3 yıldır neden konuşulmadı. Bu seçim yatırımı. Bu yatırımdan Gölbaşı’nın yararlanması ve zarar görmemesi gerekir. Gerekirse refrandum yapılsın” dedi. Aksoy, Gökçek’in projei hayata geçirmesi durumunda ise STK’lar ile birlikte demokratik yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy’un yaptığı basın açıklamasında Meclis üyeleri de yer aldı. Basın mensuplarının bazı sorularıan meclis üyeleri cevap verdi. 

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan OĞUZ
Hasan OĞUZ - 12 yıl Önce

bizde sizden endişe duyuyoruz mhp ilçe başkanı ve chp ilçe başkanı takmışlar viyadükte viyadük.chp ilçe başkanı muhtar ve stk başkanlarına sormuş anket memuru sanar kendini daha bir hafta önce muhtarlarımıza sormadımı sayın b.şehir belediye başkanımız. sorunu olan anlatmadımı bütün muhtarlarımız orda idi rahatsız olan iletirdi sorununu,sen siz kimseyi temsil etmiyorsunuz ne muhtarlarımızı nede stk başkanlarını,siz bir parti temsilcisiniz onları temsil ediyorsunuz malesef bunuda sadece gölbaşı meclisinde yapıyorsunuz.gölbaşında yaptığınız bir şey yok müteahitliğiniz ve kafe işletmeliğiniz dışında bunuda fena yapmıyorsunuz.sizler sadece kendinizi temsil edin vede partinizi,bizim b.başkanımız bu işi yirmi senedir yapıyor bilir işini,bilmese idi seçmezdi bu ankara onu,şimdi yapilacak bir iş var nasil engel olurum diye başlamişiniz siyasete hizmete siyaseti kariştirmayin,az kaldi emaneti alacağiz o zaman kendimizimi cezalandiriyoruz.görüyorsunuz kazalari bir candan daha önemli ne ola

gölbaşılı
gölbaşılı - 12 yıl Önce

hiç değilse kafa yoruyor iki parti. koyun gibi olmaktan çok daha iyidir.

SIRADAKİ HABER