Elikesik gazetecileri unutmadı

CHP İlçe Başkanı Bülent Eliesik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Elikesik gazetecileri unutmadı
 CHP İlçe Başkanı Bülent Eliesik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Elikesik mesajında şu ifadelere yer verdi;

Gerek bulunduğumuz çevrede, gerekse dünyada gelişen olayları izleyerek anında toplumun bilgilenmesinde önemli bir ara yüz oluşturan gazeteciler, bu önemli görevi yerine getirirken her türlü koşulu da göğüsleyerek işlerini yapıyor.

Her birimiz evimizde, ofisimizde ya da seyahat ederken savaştan, teröre, sanattan siyasete, ölümden doğuma… her türlü haberi gazeteciler sayesinde anında alabiliyoruz.

Gazeteciliğin olmazsa olmazı; doğru ve güvenilir haberler ile toplumu bilgilendirmek ve tarafsız bir duruş ile mesleğin saygınlığını korumak elbette. 

Ciddi bir fedakarlık ve birikim ile işini yapmaya çalışan bu meslek grubuna işlerini yaparken toplumun tüm bireylerinin destek olması gerektiği de ayrı bir gerçek. 

Özellikle ülkemizde koşullarının daha da ağır olduğu gazetecilik mesleği, her geçen gün biraz daha zor icra edilir bir noktaya taşınmakta. Birçok meslekte olduğu gibi gazetecilikte de istihdam sorunu önceliği oluşturuyor.

Gerek ekonomik koşulların kısıtlılığı, gerekse gazetecilerin işini yapacakları kurum ve kuruluş sayısının giderek azalması, ne yazık ki mesleğin geleceğini tehdit eden ve de tercih edilmesine engel oluşturan önemli unsurları oluşturuyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlarken, daha özgür ve sorunsuz bir gazetecilik geleceği diliyorum.

Bülent Elikesik

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 00:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER