Dev Projenin temeli 15 Şubatta atılıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in, mega projeleri içinde yer alan Üniversiteliler Caddesi Projesi için ilk kazma 15 şubatta vurulacak.

Dev Projenin temeli 15 Şubatta atılıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in, mega projeleri içinde yer alan ve Gölbaşı’nda Üniversite Öğrencilerinin sosyal yaşantılarına büyük katkı sağlayıp Üniversite Öğrencilerinin Gölbaşı’nda kalmasının sağlamak amacıyla hayata geçirilmesi hedeflenen Üniversiteliler Caddesi Projesinin temeli 15 şubatta atılacak. 


Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat ayı meclisi ilk toplantısında, Üniversiteliler Caddesi Projesi için yap işlet devret modeli kapsamında ihalelerin yapılması ve projenin bir an önce tamamlanması için gölbaşı belediye başkanına yetki verildi. 


Proje ile ilgilide konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek projeyi bir an önce hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 
Başkan Şimşek “ Proje için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. İnşallah 15 Şubatta ilk kazmayı vuracağız” dedi. 


Üniversiteliler Caddesi Projesi


Projenin Amacı;  Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ana giriş kapısı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kampüsü ve Ankara Üniversitesi Teknokent yerleşkesinin tam merkezinde 11.000 m2 alanda İlçede öğrenim gören öğrencilerin sosyal hayatını zenginleştirici, keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlayıcı fiziki ve sosyal donatıların yer aldığı bir cazibe merkezi oluşturması amaçlanmıştır. Projenin içerisinde bulunana sinema salonu binası, Gölbaşı ilçesindeki ilk sinema salonu olacak olup, uzun yıllardır Gölbaşı halkının beklentisini de giderecektir.


Projenin Hedefi; Tek katlı mağazalar, trafiğe kapalı yürüme yolları ve sinema salonunun yapımının yer aldığı proje ile ilçedeki öğrenci nüfusunun ilçede vakit geçirmesini, ticaret hacminin artmasını ve Gölbaşı halkının uzun süredir beklentisinde olduğu sosyal yaşam merkezi ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.
Ayrıca Üniversiteliler Caddesi projesi Büyük gölbaşı merkezinin bir kolunu oluşturmakta, “Üniversiteliler Caddesi Projesi” Gölbaşı kent meydanı ve Büyük Gölbaşı Merkezi ana güzergahına bisiklet ve koşu yolları ve peyzaj hatları ile bağlanacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER