Cuma Kaya'dan kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklama

Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cuma Kaya'dan kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklama

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

Mübarek Kurban Bayramına bir ay gibi kısa bir süre kalmıştır. Kurbanlık fiyatları da merak konusudur. Geçen sene kilogram fiyatı 60-65 TL olan kurbanlık canlı baskül fiyatları bu sene %150 bandında zamlanmıştır ve canlı baskül kilogram ortalama fiyatı 165 TL olmuştur.

Artışların ana sebebi canlı hayvan materyalinde ki azalma, arpa, yem, saman, işçilik, elektrik, mazot, ilaç vb. işletme giderlerinin artışlarından kaynaklıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı da vekalet ve kurban kesim ücretine geçen yıla oranla %165 oranında artış yapmıştır.

Kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşlarımıza dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgiler veriyoruz:

2 yaşını tamamlamış yani “kapak açmış” hayvanı almalarını öneriyoruz. 2 yaşını doldurmamış olan hayvanların alınmamasını önemle rica ediyoruz.

Alacağınız kurbanların lütfen kulak numarası olmasına dikkat ediniz.

Tüylerinin sağlam ve parlak olmasına dikkat ediniz.

Kurbanlıklarınızı bugün işin içine girmeye çalışan büyük firmalardan değil de bu işin gerçek sahibi üreticilerden almanızı rica ediyoruz.

Kurban eve gelen poşet veya koli değildir. Kurban kesimi bir ibadettir. Kurban kesimi Allah’a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır.

Malum ülke şartları, enflasyon oranları, artan girdi maliyetleri ve giderleri göz önünde bulundurarak, sürdürülebilirlik ve üreticilerin devamlılığı açısından biz de Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu olarak 2023 yılı kurbanlık canlı baskül fiyatlarını açıklıyoruz.

2023 YILI KURBANLIK CANLI KG/TL FİYATI

BÜYÜKBAŞ DANA: 165 TL

BÜYÜKBAŞ DÜVE: 160 TL

BÜYÜKBAŞ İNEK:  155 TL

Yakup Karagöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER